Deze week nieuw op Netflix: de nieuwe series ‘Dracula’, ‘AJ And The Queen’, ‘Giri/Haja’ en op bezoek bij de cheerleaders met ‘Cheers’

We zijn nog altijd niet klaar met het overvloedige aanbod van vorige week. Het lijkt wel alsof Netflix daar ook op rekent, want het nieuwe aanbod van deze week is bescheiden. Toch hebben we ook nu weer een bont gezelschap bij elkaar gekregen, bestaande uit vampieren, Japanse maffia, enkele jonge superhelden, cheerleaders en dragqueens.

Series

We beginnen met Dracula, een driedelige behapbare reeks die goed ontvangen werd door de pers bij zijn uitzending op BBC, vanaf 1 januari. De twee volgende dagen (toen afleveringen twee en drie werden uitgezonden) verdwenen er meer en meer kijkers. Dat kan natuurlijk ook aan het feit liggen dat de reeks vanaf 4 januari ook online werd aangeboden en op Netflix. Heden ten dage staat de reeks op een bescheiden 7/10 op de populaire site IMDb.

Toch valt er wel iets te verwachten van Dracula, want de mini-reeks is het nieuwe werk van de makers van Sherlock. De reeks volgt de populairste vampier aller tijden, met dank aan de talloze keren verfilmde roman van Bram Stoker. Dracula werkt nog het best in zijn eerste twee afleveringen, waarin Mark Gatiss en Steven Moffat de vampier neerzetten in zijn originele tijd. Maar wat de reden was van de verplaatsing naar de moderne tijd in de derde aflevering – een tijdssprong van zo’n 123 jaar – daar hebben we ’t raden naar. En toch: drie afleveringen, een paar uurtjes van je leven. Moet kunnen.

Nieuw vanaf vandaag is AJ And The Queen, een nieuwe fictiereeks van tien afleveringen waarin we de populaire RuPaul in zijn eerste hoofdrol in een fictiereeks zien, als dragqueen Ruby Red. Zij wil haar eigen bar openen, maar ontdekt dat het geld dat ze daarvoor gespaard had, gestolen werd door haar ex-vriend. Om het geld terug te krijgen besluit ze om opnieuw op tournee te trekken door Amerika n een oude camper, maar ze ontdekt al snel dat ze een verstekeling aan boord heeft: de elfjarige AJ (Izzy G).

Voor de Britse reeks Giri/Haji werkte Netflix samen met BBC 2. Die zender omschreef de reeks zelf als “iets dat we nog nooit gezien hebben op de Britse televisie.” De reeks scoort een indrukwekkende 100% op Rotten Tomatoes en dus mag er wel iets verwacht worden. De Britse pers sprak dan weer van een “compromisloze”, “dappere” en “fascinerende” thrillerreeks.

De reeks draait rond twee Japanse broers: de ene is een agent, de ander heeft voor een carrière gekozen als huurmoordenaar bij de Yakuza, de Japanse maffia. Wanneer de huurmoordenaar spoorloos verdwijnt, trekt de andere broer (de rechercheur) naar Londen om het vel van zijn broer te redden en een allerlaatste poging te doen om zijn broer op het goede pad te krijgen. En dat allemaal met de Yakuza die hem op de hielen zit.

Van Titans – een reeks van DC Comics over een team van jonge superhelden dat ten strijde trekt tegen het kwade – is het tweede seizoen nu op Netflix te bekijken. De reeks kende een bescheiden start, maar wordt nu steeds populairder en wist zelfs als enkele mooie prijzen in de wacht te slepen. Een derde seizoen is aangekondigd voor later dit jaar en zal allicht in 2021 op Netflix te zien zijn.

En oh ja, het beste nieuws van de week is misschien nog wel dat The Good Place terug is. Het minder goeie nieuws is dan weer dat het de eerste aflevering van de tweede helft van het laatste seizoen betreft en dat de weg richting het einde nu dus definitief is ingezet. Snif!

Docu

Op het gebied van documentaires loopt vooral Cheer in de kijker deze week. Daarin trekken we naar het kleine Texaanse stadje Corsicana waarin de hoofdtrainer van de cheerleaders, Monica Aldama, niets minder dan perfectie eist van haar groep universiteitscheerleaders in de aanloop naar de nationale competitie. En uiteraard draait het ook in deze reeks weer meer om de mensen achter de dansers dan om de competitie zelf. Wat drijft mensen om het werkelijk alles te geven voor het cheerleaden?

En wanneer die training er dan op zit, is er tijd voor dessert. Wie op dat vlak de lat ietsje hoger wil leggen dan een pudding, een chocolademousse of een tiramisu, kan inspiratie opdoen in het tweede seizoen van Zumbo’s Just Desserts. Daarin laten twaalf thuiskoks aan de Australische patissier en chef Adriano Zumbo zien wat ze kunnen.

Gesponsorde artikelen