Deze week nieuw op Netflix: een hoop toppers (‘Designated Survivor’, ‘3%’, ‘Black Mirror’, ‘Happy!’, …) met een nieuw seizoen

Ha, er komt een verlengd weekend aan en de weersvoorspellingen zijn wisselvallig: ideaal dus om zonder schuldgevoel onderuit te zakken en te bingen. Want wat Netflix deze week heeft toegevoegd, is méér dan een moeite. Een heleboel toppers zijn van een nieuw seizoen voorzien.

Series

Na twee seizoenen werd Designated Survivor gecanceld door ABC waarna Netflix de reeks Lucifer-gewijs overnam en besliste dat er toch nog een derde seizoen zou komen.

Designated Survivor draait om Tom Kirkman (gespeeld door Kiefer Sutherland) wiens leven een onverwachte nieuwe wending neemt als hij plots president van de Verenigde Staten moet worden omdat alle andere Congresleden omgekomen zijn bij een aanslag. Het was het begin van een reeks die soms flirtte met de ongeloofwaardigheid, maar wel altijd entertainend bleef.

Seizoen drie zal over actuele zaken gaan zoals: campagne voeren, smeergeldtactieken, campagnefinanciering en ‘nepnieuws’. Geniet van deze laatste tien afleveringen, want na dit derde seizoen is het echt met de serie afgelopen.

Een andere topper die een nieuw seizoen heeft gekregen, is Black Mirror. Na het experiment met de interactieve film presenteert het vijfde seizoen ons (gelukkig) weer ‘normale’ afleveringen. Deze keer zijn het er geen zes, maar drie, zoals in de tijd toen de reeks nog op de BBC liep.

De drie afleveringen gaan deze keer over een VR-reality game, een werknemer van een socialmediabedrijf die wordt gekidnapt door en rideshare-chauffeur en een eenzame tiener die geobsedeerd raakt door een robotpop die gebaseerd is op haar idool Ashley O, een rol van Miley Cyrus (bekijk hier de aparte trailers voor elke aflevering).

En de toppers blijven komen, want ook de Braziliaanse reeks 3% heeft een derde seizoen gekregen. Dit is ook één van de reeksen – net als Black Mirror overigens – die in onze lijst staan van de 50 beste series op Netflix.

De reeks speelt zich af in een toekomst waar het Braziliaanse volk is opgedeeld in rijk en arm, en dat is heel letterlijk te nemen. Ieder jaar krijgen de twintigjaren eenmalig een kans om uit hun arme milieu te ontsnappen en toe te treden tot de elite, die afgesneden van het binnenland hun onderkomen hebben op een eiland. Om uit te maken wie er tot die 3% mag toetreden, is er Het Proces, een wedstrijd waarmee je kans maakt om van de ene naar de andere kant te verhuizen.

In het derde seizoen bevinden we ons op de mysterieuze nieuwe woonplek De Schelp, midden in de woestijn. Wanneer een zandstorm opsteekt en de voorraden slinken, begint een nieuw selectieproces.

Het tweede seizoen van de geweldige reeks Happy! is nu net afgelopen, een derde zal niet meer volgen. Eerder deze week liet netwerk SyFy weten dat ze de serie zou stopzetten. Gelukkig hebben wij dat tweede seizoen nog te goed.

Centraal in Happy! staat ex-politieman Nick Sax, ook de beste rechercheur van het korps en nu een aan lager wal geraakte cynische alcoholist die aan de kost komt als huurmoordenaar. Wanneer hij de opdracht krijgt om drie maffiosi om te leggen van de familie Scaramucci komt hij in een vreemde rollercoaster van gebeurtenissen terecht: er wordt hem toegefluisterd dat de wereld wordt aangestuurd door duivels, hij kruist het pad van een griezelige kerstman op zoek naar een verdwenen kind en hij komt in contact met een zekere Mr. Blue, een man die honden in het vuur gooit als ze aan zijn tapijt krabben. In al die gekte heeft Nick heeft maar één metgezel: Happy, een blauwe vliegende eenhoorn die hem maar blijft vragen om op zoek te gaan naar het verdwenen meisje Hailey.

En nog stopt het niet, want voor zij die de reeks hebben gemist op BBC en Q2 is er vanaf nu een nieuwe kans om American Crime Story: The Assassination Of Gianni Versace te volgen. Wie ons eind van vorig jaar naar onze favoriete series vroeg, kreeg deze serie ook als tip.

Uiteindelijk is het al in de eerste aflevering dat de wereldberoemde mode-ontwerper wordt omgelegd door Andrew Cunanan. De rest van de reeks zoomen we in op het leven van Andrew (een schitterende rol van Darren Criss) en proberen we vat te krijgen op zijn beweegredenen voor de moorden op Versace en vier anderen die al dan niet toevallig zijn pad kruisten.

Dit seizoen verraste met zijn casting, onder andere Ricky Martin speelde een glansrol. En hoewel in eerste instantie gevreesd werd dat het verhaal snel zou gaan vervelen, bleef het boeiend van begin tot eind.

En nog: de gloednieuwe minireeks Tales Of The City is geïnspireerd op de boeken van Armistead Maupin. In de cast is onder andere Ellen “Juno” Page te herkennen. Zij speelt de dochter van Mary Ann (Laura Linney) die na twintig jaar terugkeert naar San Francisco. Ze was uit die stad vertrokken om carrière te maken. Al snel merkt ze dat er veel veranderd is, maar dat ze het ook uitstekend kan vinden met Anna Madrigal en haar familie en een nieuwe generatie homoseksuele inwoners van de stad.

Om het blokje series af te sluiten is er ook nog goed nieuws voor de fans van Elementary, want die reeks heeft een zesde seizoen bijgekregen op Netflix. De moderne update van Sherlock Holmes met Lucy Liu als Joan Watson (in plaats van de originele John Watson) heeft er in de Verenigde Staten ondertussen ook al een zevende seizoen op zitten. Dat hebben we dus nog te goed, but first things first.

Films

Met voorop I Am Mother, een nieuwe Netflix Original met Hilary Swank in één van de hoofdrollen. Swank is een tweevoudig Oscarwinnares, ze won prijzen voor haar hoofdrollen in Boys Don’t Cry (2000) en Million Dollar Baby (2005), maar de laatste jaren is ze wat weggedeemsterd.

Waardoor ze haar heil moest gaan zoeken in het soort genrefilms waar Netflix zo onderhand een patent op heeft, maar waar we maar zelden veel van verwachten. In I Am Mother is de mensheid uitgestorven en komt het leven van een tiener die door een robotmoeder is opgevoed op z’n kop te staan wanneer ze een ander mens ontmoet.

Naast Ocean’s 12 is nu ook Ocean’s 13 aan de Netflix-bibliotheek toegevoegd. Ocean’s 11 is bizar genoeg dan weer in geen velden of wegen te bekennen. Ocean’s 13 was het sluitstuk van de heist-films van Steven Soderbergh en kwam in 2007 in de zalen. De hoofdrollen zijn onder andere voor George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon en nieuwkomer in de filmreeks, Al Pacino, als casino-eigenaar en oplichter.

En voor wie ’s avonds na een stressvolle werkdag gewoon het hoofd even wil leegmaken is The Hangover Part III er. Ook hier betreft het einde van een trilogie, maar ontbreekt het tweede deel op Netflix. In het derde deel keren de vrienden terug naar Las Vegas, proberen ze Alan terug aan zijn medicijnen te krijgen, en beleven ze wilde avonturen met Mr Chow en de maffiabaas Marshall. Dit derde deel kwam uit in 2013.

Tot slot nog een dosis jeugdnostalgie: goed zal de film vast niet geweest zijn, maar ook Police Academy lijkt ons zeer geschikt om bij weg te zakken na een stressvolle werkdag. In onze jeugd talloze keren gezien, die film over de klungelende succesvolle politiekadetten. De film bracht in totaal $146 miljoen op, en was daarmee de meest succesvolle in de reeks Police Academy-films. Van alle Police Academy-films wordt deze door fans als de beste gezien.

Documentaire

The Godfather kennen we, maar The Black Godfather is nieuw voor ons. De documentaire heeft overigens weinig met de maffia te maken, maar vertelt wel het indrukwekkende verhaal van Charles Avant. Avant, nu 88, was een manager en een mentor voor verschillende artiesten en richtte in een latere fase van zijn carrière de platenlabels Venture en Sussex Records op. Hij startte ook een eigen omroep en produceerde films voor Paramount Pictures en dat allemaal in een Amerika waarin racisme nog diep ingeworteld zat.

Onder andere Barack Obama en Bill Clinton komen aan het woord, maar we zien ook Quincy Jones, Lionel Richie, P. Diddy en Bill Withers. Regisseur Reginald Huldin, die samen met Quentin Tarantino aan Django Unchained (2012) werkte, werkte drie jaar aan deze film.

Voor wie toch nog op zoek is naar een andere serie is er onze top 50 van de beste series op Netflix. Laat dat verlengd weekend maar komen!

Gesponsorde artikelen