Deze week nieuw op Netflix: ‘F Is For Family’, ‘Baby’, ‘The Sinner’ en de eerste kerstfilms van 2018

Deze week nieuw op Netflix: ‘F Is For Family’, ‘Baby’, ‘The Sinner’ en de eerste kerstfilms van 2018

De eerste kerstfilms zijn op Netflix gearriveerd en het jaar 2018 nadert nu echt wel zijn einde. Maar dat wil niet zeggen dat ze bij Netflix het gaspedaal minder diep induwen. Het aantal nieuwe series is deze week groot, met voorop het derde seizoen van ‘F Is For Family’ en het al van voor de uitzending controversiële ‘Baby’.

Series

Bojack Horseman, Rick And Morty of Archer het zijn maar enkele voorbeelden die aantonen dat we verwend worden op het gebied van animatiereeksen voor volwassenen. Van F Is For Family, nog zo een animatiereeks voor volwassenen is het derde seizen nu toegevoegd. De reeks wordt vaak over het hoofd gekeken, ten onrechte. Er wordt een beeld geschetst van de familie Murphy in het begin van de jaren 70. Een doodgewoon gezin, voor die tijd, en net daardoor vertelt de reeks ons veel over hoe het toen was. En tegelijkertijd, tussen de regels door, wat er allemaal veranderd is.

Ook zien we in F Is For Family hoeveel moeite hoofdpersonage Frank Murphy (Bill Burr) heeft om zijn gezin te onderhouden. In het vorige seizoen was hij lange tijd werkloos, in dit derde seizoen – dat tien afleveringen telt – sluit hij vriendschap met een veteraan (Vince Vaugh) die hij meteen tot zijn voorbeeld torpedeert.

Netflix durft het aan om met Frank Murphy een figuur op te voeren waar we zelden of nooit sympathie voor kunnen opbrengen. Frank is geen goeie vader – en hij zal dat ook nooit meer worden – en een begripvolle echtgenoot is hij ook al niet. Hij is wél trots op zijn militaire dienst in Korea en op zijn rol als kostwinner/

F Is For Family is een soort tijdsdocument, in een animatiereeks gegoten, en doet ons onder het mom van entertainment beseffen dat het best oké is dat dingen soms veranderen.

Nadat The Sinner vorig jaar al op Play More van Telenet te zien was staat het eerste seizoen van die reeks nu ook op Netflix. The Sinner is een afgevaardigde van het relatief nieuwe genre, de whydunit. In deze reeksen is het vaak al bekend wie de dader is, maar de nadruk ligt veeleer op de psychologie.

De reeks is gebaseerd op een thriller van Petra Hammesfahr uit 1999, waarin een jonge moeder een man neersteekt op het strand, bij wijze van amusement tijdens een gezinsuitje. Waarom ze dat doet, wie de man is en waarom ze iemand vermoordt die ze niet kent, is de kern van de reeks. Jessica Biel verraste vriend en vijand met een ander soort acteerprestatie dan we van haar kenden of gewend waren.

Een tweede reeks van The Sinner met Carrie Coon in de hoofdrol is ondertussen uitgezonden, maar het is onduidelijk waar en wanneer die in België te zien zal zijn.

En dan is er ook nog Baby, de tweede Italiaanse Netflix Original en een serie die al voor zijn release voor controverse heeft gezorgd. De reden waarom de reeks onder vuur kwam te liggen was omdat Baby gebaseerd is op een gebaseerd op een schandaal dat in 2013 in Italië heel wat stof deed opwaaien. Toen kwam het verhaal aan het licht van een aantal tieners die zich lieten prostitueren om aan meer geld voor luxespullen te komen. In Baby wordt dan ook de aantrekkingskracht getoond van de onderwereld van het rijke gedeelte van Rome, meteen de reden om de rest van de wereld om moord en brand te schreeuwen.

Voor 1983 trekken we dan weer naar Polen, een dystopische reeks die vertrekt vanuit het uitgangspunt dat het communisme en het IJzeren Gordijn en dus ook de Koude Oorlog nog altijd bestaan. De serie speelt zich af in het jaar 2003, twintig jaar nadat er een terroristische aanslag plaatsvond 1983 die de koers van de geschiedenis heeft gewijzigd. We volgen een rechtenstudent en een rechercheur die een samenzwering op het spoor zijn die potentieel een revolutie in gang zou kunnen zetten.

En dan zijn er nog de wekelijks terugkerende afleveringen waarbij de superheldenreeksen de boventoon voeren. Van Arrow is de zesde aflevering van het zevende seizoen toegevoegd, Black Lightning zit ondertussen aan de zesde aflevering van zijn tweede seizoen en van The Flash is de zevende aflevering van het vijfde seizoen toegevoegd. Tussen al dat superheldengeweld zit Riverdale gewurmd, dat ondertussen ook alweer toe is aan de zesde aflevering van zijn derde seizoen.

Film

Kerstfilms, ze zijn er weer! Deze week heeft Netflix er twee toegevoegd. De eerste is A Christmas Prince: The Royal Wedding, het vervolg op A Christmas Prince van vorig jaar. Prince Richard en Amber zijn aan het begin van deze film druk in de weer met hun huwelijksvoorbereidingen. Ze zijn van plan om rond de kerstdagen te trouwen, maar Amber vindt het spannender dan gedacht. Zal ze wel een goede prinses en toekomstige koningin van Aldovia zijn? Aan de andere kant heeft Prince Richard ook een aantal crisissen die hij moet oplossen, en dat terwijl de bruiloft steeds dichterbij komt.

En dan is er ook nog het kersttussendoortje Angela’s Christmas. We bevinden ons in Ierland van de jaren 1910. Op kerstavond, wanneer de jonge Angela met haar familie naar de kerk gaat, krijgt ze een buitengewoon idee om iedereen een veilige, warme en liefdevolle kersttijd te geven. Een hartverwarmend halfuurtje.

Als allerlaatste willen we deze week ook nog Manto aanstippen, een drama over de controversiële Indiaas-Pakistaanse schrijver Saadat Hasan Manto die op censoren wordt aangesproken voor zijn artistieke keuzes.

Aan de eindejaarslijstjes beginnen werken en even checken wat je nog moet zien voor het einde van het jaar? Kijk dan hier eens tussen de 50 beste reeksen die op Netflix te vinden zijn!

Gesponsorde artikelen