Deze week nieuw op Netflix: het derde seizoen van ‘The Good Place’ gaat van start en ook ‘Chef’s Table’ en ‘Norsemen’ zijn terug

Deze week nieuw op Netflix: het derde seizoen van ‘The Good Place’ gaat van start en ook ‘Chef’s Table’ en ‘Norsemen’ zijn terug

BoJack Horseman, Maniac en The Good Place: drie ideeën die op papier als een heel slecht idee klinken, maar elk op hun eigen manier en hun eigen tempo zijn uitgegroeid tot Netflix-hits. Van The Good Place ging deze week het derde seizoen van start en van Norsemen, dat andere vreemde beestje, ging een tweede seizoen van start. Alle lekkers op een rijtje hieronder!

Series

Holy Mother Forking Shirt Balls! Normaal vloeken kunnen we niet meer sinds we The Good Place kijken, maar jongens, wat zijn we deze reeks dankbaar. Dankbaar om zijn originaliteit, om zijn vreemdheid en om zijn vermogen om ook al drie seizoenen lang entertainend as hell (pun definetly intended!) te zijn. Doorheen de twee voorbije seizoenen zijn we van elk personage gaan houden, maar het is Kristen Bell op wie we sinds The Good Place toch een beetje verliefd zijn geworden. Ze is zo perfect in haar rol als Eleanor dat we bijna (bijna!) vergeten dat ze een rol staat te spelen.

Hoe het derde seizoen van de slimste en meest originele sitcom ons nu weer zal gaan verrassen is een vraag waar we nu al zenuwachtig van beginnen giechelen. Aan het begin van het derde seizoen van The Good Place worden Eleanor, Chidi, Tahani en Jason naar aarde gestuurd voor een tweede kans. De vraag is of ze daar nu nog wel gaan kunnen aarden nu ze weten wat hen nadien boven het hoofd hangt. Pun definetly intended!

Laten we er meteen dat andere vreemde beestje achteraan gooien. Deze Noorse reeks lijkt misschien een variant op Vikings, maar niets is minder waar. Norsemen speelt immers de humoristische kaart uit en parodieert series als Vikings en Game Of Thrones. Alsof Monty Python ermee aan de slag zou gaan.

Nu is het tweede seizoen beschikbaar. Niet elke grap in Norsemen is even geslaagd, maar als de reeks goed is, is ze wel héél goed.

En ondertussen is ook Better Call Saul nog steeds lopende en is deze week de achtste aflevering van het vierde seizoen toegevoegd.

Films

Natuurliefhebbers in België zijn blij dat er weer wolven worden gespot in ons landje, maar niet overal worden de dieren op gejuich onthaald. In de nieuwe Netflix Original film Hold The Dark zakken we af naar Alaska waar drie kinderen vermist worden. Er wordt vermoed dat de kinderen het slachtoffer zijn geworden van wolven waarna schrijver Jeffrey Wright (Russel Core) wordt ingehuurd om dat mysterie uit te klaren.

Regisseur Jeremy Saulnier had in 2013 een dikke culthit te pakken met de thriller Blue Ruin, maar de te gezochte plottwists op het einde maken dat deze Hold The Dark niet helemaal dezelfde indruk nalaat. Wie echter hield van een overlevingsthriller als The Grey (2011) met Liam Neesson en ook graag nadenkt over de gewelddadige aard van de mens weet zijn weg naar Hold The Dark te vinden.

Er is ook een recente topfilm toegevoegd van Nederlandse makelij die bij ons veel te weinig aandacht heeft gekregen. Tonio (2016) is de verfilming van het rouwboek dat de schrijver A.F.Th. van der Heijden schreef nadat zijn zoon in 2010 overleed na een aanrijding. De film is een even mooi rouwdocument geworden, ook voor wie niet bekend is met de schrijver of de geschiedenis rond het boek.

Pierre Bokma en Rifka Lodeizen zijn bij ons niet de meest klinkende namen, maar dat is in dit geval misschien net een voordeel. Onbekende acteurs maken het makkelijker voor de kijker om zich te verplaatsen in het rouwproces van de ouders.

Wij laten ook veel Nederlandse films links liggen – die van bij ons zijn vaak al matig genoeg – maar Tonio is écht een aanrader.

Tot slot willen we ook nog aanstippen dat The Godfather Part II (1974) aan Netflix is toegevoegd. We blijven het een vreemde tactiek vinden om vervolgfilms beschikbaar te stellen voordat het eerste deel aan het aanbod is toegevoegd, maar in het geval van The Godfather II gaat het wel om een echte filmklassieker die op het moment van schrijven de derde plaats bezet in de lijst van de beste films aller tijden op IMDb, na The Shawshank Redemption (1994) en het eerste deel van The Godfather (1972).

The Godfather Part II werd genomineerd voor elf Oscars en won er zes, waarvan onder andere de Oscar voor Beste Film. In de film volgen we zowel maffiabaas Michael Corleone (Al Pacino) als Vito Corleone in zijn jonge jaren, een rol van Robert De Niro. Maak wel even je avond of namiddag helemaal vrij voor je deze film aanvat, want de speelduur van The Godfather: Part II bedraagt maar liefst 3 uur en 22 minuten.

Docu

Op het gebied van documentaires mogen de culinaire liefhebbers weer beginnen te likkebaarden, want Chef’s Table is aan zijn vijfde seizoen toe.

Het mooie aan deze reeks is dat je niet de grootste culinaire fan hoeft te zijn om toch van het programma te genieten, want in wezen gaat deze reeks – waarin telkens een andere wereldberoemde chef centraal staat – over passie, over je hart volgen en over de dingen anders durven aanpakken dan al de rest. Het vijfde seizoen van de al voor een Emmy genomineerde reeks staat in het teken van desserts. De populaire serie zal in de nieuwe afleveringen vier top-patisseriechefs portretteren.

Tot slot willen we ook nog even inzoomen op Two Catalonias, een interessante nieuwe documentairefilm waarin ingezoomd wordt op de Catalaanse kwestie in Spanje waarbij wetgevers en activisten met tegenstrijdige visies op de kwestie aan het woord komen en waarin getracht wordt om de complexiteit van het onderwerp te vatten.

Die film van 3 uur en 22 minuten zal voor een andere keer zijn en je hebt geen zin in een documentaire over de Spaanse politiek? Kijk dan hier eens tussen de 50 beste reeksen die op Netflix te vinden zijn!

Gesponsorde artikelen