Deze week nieuw op Netflix: het vijfde deel van ‘Peaky Blinders’, meer ‘Big Mouth’, de nieuwe superheldenreeks ‘Raising Dion’ en de Stephen King-verfilming ‘In The Tall Grass’

Elke week minstens één nieuwe reeks lossen waarover gepraat wordt, dat is het objectief van Netflix. Deze week hebben ze hun hoop gezet op de nieuwe superheldenreeks Raising Dion, maar brengen ze ook een nieuw seizoen van Peaky Blinders (het vijfde al) in stelling. En dat is lang nog niet alles.

Series

We beginnen met een nieuwkomer: Raising Dion is een superheldenreeks, iets waar Netflix wanhopig naar op zoek is sinds hun deal met Marvel afgelopen is en alle bijhorende reeksen dus één voor één zijn stopgezet. Momenteel heeft Netflix The Umbrella Academy in catalogus en ook deze Raising Dion zou abonnees moeten binden.

De reeks gaat over een alleenstaande moeder die het moeilijk krijgt wanneer haar kind, Dion, over speciale gaven blijkt te beschikken. Nicole moet samen met Mark – de beste vriend van haar overleden echtgenoot en een rol van Michael B. Jordan – Dion beschermen tegen ongure figuren die de krachten van het kind willen uitbuiten en misbruiken.

Peaky Blinders is dan weer een oude bekende. Het enige jammere aan Peaky Blinders is dat elk seizoen maar zes afleveringen telt. Televisie van een torenhoog niveau, dat is het al jarenlang en we verwachten voor het vijfde seizoen niets anders. Ondertussen zijn we al een stukje opgeschoten in de tijd en in dit seizoen krijgen Thomas Shelby en de zijnen te kampen met de gevolgen van de beurscrash in 1929 en de bedreiging van jongere familieleden, maar gaat Tommy ook de politiek in om het hart van het volk te veroveren.

Naast de serie zelf is het ook altijd uitkijken naar de soundtrack van de reeks die altijd exquise is. Van dit seizoen hebben we al een bewerking van Red Right Hand mogen horen door Snoop Dogg en een cover van Ballad Of A Thin Man van Bob Dylan door Richard Hawley.

Ook van de heerlijke en steeds rijker wordende animatiereeks Big Mouth is er nu een nieuw seizoen voorzien. Dat is het derde, maar de toekomst van de reeks is verzekerd, want afgelopen zomer liep het verrassende bericht binnen dat Netflix groen licht had gegeven voor nog eens drie seizoenen extra van Big Mouth.

Daarnaast heeft Netflix bij bedenker Nick Kroll ook een spin-off besteld die zal draaien rond de monsters waarmee we kennis maakten in het vorige seizoen. Toen maakten we kennis met onder andere de Shame Wizard en Depression Kitty, die het leven van onze favoriete pubers ernstig verstoorden. Die spin-off zal de titel Human Recourses krijgen. De lang verzekerde toekomst van Big Mouth (de serie loopt nu nog zeker tot 2022) kan het verdriet over het einde van BoJack Horseman alvast een klein beetje stelpen.

Er is nog een andere nieuwe langlopende serie voorzien van een nieuw seizoen, want van The Walking Dead is nu het negende seizoen op Netflix toegevoegd. Op FOX is intussen het tiende seizoen begonnen, maar wie het negende seizoen nog niet gezien heeft: het is het seizoen waarvan de makers zelf wisten dat alles anders moest omdat de kijkcijfers maar bleven dalen. En voor even was de nieuwe start van de serie effectief verfrissend.

Wie meer van vaderlandse fictie houdt kan terecht bij het derde seizoen van Eigen Kweek waarin Frank en Julita vader en moeder worden van een drieling en Jos de boerderij wil verkopen. De hele reeks van Eigen Kweek – inclusief de kerstspecial – staat nu op Netflix.

Voor de jongeren onder ons is Carmen Sandiego terug voor een tweede seizoen. Carmen Sandiego is een animatiereeks gebaseerd op het personage uit een reeks educatieve games die verschenen tussen 1985 en 2004. Sandiego was weliswaar een dievige, maar ging altijd op schattenjacht. De centrale vraag in de games was dan ook: Where in the World is Carmen Sandiego? Where in Europe is Carmen Sandiego? Of: Where in the USA is Carmen Sandiego? Door aanwijzingen te verzamelen en met elkaar te verbinden moest de speler dan uitzoeken waar Sandiego zich bevond om haar vervolgens haar verdiende straf te geven. Nu is de franchise opgepikt door Netflix waarbij Carmen Sandiego de stem gekregen heeft van Gina “Jane The Virgin” Rodriguez. Ook in de live-action film die op stapel staat, zal Rodriguez de stem van Carmen Sandiego verzorgen.

Films

Liefhebbers van films en televisiereeksen kunnen zo stilaan een leven vullen met Stephen King-adaptaties. De nieuwste is In The Tall Grass, gebaseerd op een novelle uit 2012 die Stephen King samen schreef met zijn zoon.

In het verhaal horen een broer en een zus die samen op uitstap zijn plots een hulpkreet van een klein jongetje dat uit het hoge gras lijkt te komen. Ze schieten te hulp en komen tot de vaststelling dat het gras veel meer is dan alleen maar een stukje natuur.

Stanley Kubrick maakte met The Shining (1980) natuurlijk ook ooit een film die gebaseerd was op een roman van Stephen King, maar op Netflix is vanaf deze week een andere film te vinden, namelijk het drie uur durende epos Barry Lyndon (1975) dat Kubrick draaide voor The Shining. Het verhaal draait rond een op geld en macht bezeten jongeman die rond het midden van de 18e eeuw in een bescheiden Iers milieu opgroeit, maar weigert zijn lot te accepteren en besluit zich voor te doen als edelman.

Wie toch nog wil huiveren en Stephen King niet eng genoeg vond, kan bij Wes Craven terecht, want ook het eerste deel van A Nightmare On Elm Street staat op Netflix sinds deze week. De film was het begin van een filmreeks waarin het personage Freddy Krueger centraal staat, telkens gespeeld door Robert Englund.

Docu

De docureeksen die we deze week willen tippen hebben een sociale inslag. In Living Undocumented – geproduceerd door Selena Gomez – worden acht families gevolgd die zonder papieren in de Verenigde Staten verblijven. Selena Gomez heeft haar schouders onder dit project gezet omdat ze naar eigen zeggen wil dat het woord “immigrant” weer aanvaardbaar wordt en van zijn negatieve bijklank wordt verlost.

En om af te sluiten: we moeten met z’n allen kleiner gaan wonen om de wereld op lange termijn nog bewoonbaar te houden. In het tweede seizoen van Tiny House Nation voor wie twijfelt hoe daaraan te moeten beginnen.

Gesponsorde artikelen