Deze week nieuw op Netflix: meer ‘Suits’ en ‘You Me Her’, de nieuwe special van Aziz Ansari en ‘IT Chapter One’

Stranger Things 3 is met succes gelanceerd en nieuwe seizoenen van La Casa De Papel en Orange Is The New Black komen er snel aan, maar deze week doet Netflix het even wat rustiger aan. Al kunnen we ons wel verder laven aan onder andere Suits en You Me Her.

Series

Aan de andere kant van de oceaan zit seizoen acht er ook alweer op, maar nu kunnen wij – twee jaar na uitzending – eindelijk ook hier beginnen aan het zevende seizoen van Suits. Na dit seizoen neemt de advocatenserie afscheid van Patrick J. Adams (Mike) en de inmiddels Britse royalty Meghan Markle (Rachel), maar voorlopig zijn de twee hier dus nog gewoon te zien.

Het geheim van Mike is nu naar buiten, zijn gevangenistijd zit erop dus rest de vraag: wat nu nog voor de reeks? Jessica is weggevallen en Harvey is nu de grote baas. De stukken op het schaakbord zijn verschoven, maar in zijn ziel is Suits nog steeds dezelfde reeks.

Ook You Me Her heeft een nieuw seizoen. Iedereen die kijkt is het er vast over eens: erg goed is de reeks niet en ze is al een paar keer in cirkeltjes beginnen lopen, maar als guilty pleasure blijft ze wel leuk. You Me Her draait om Jack die getrouwd is met Emma, maar ook verliefd wordt op Izzy. Hij heeft geluk, want ook Emma wordt verliefd op Izzy, en andersom. Ze besluiten dus om samen te gaan wonen. Maken ruzie. Komen weer bij elkaar. Maken ruzie. Komen weer bij elkaar.

We hebben je zonet drie seizoenen bespaard, maar nu is het de vraag hoe de verhoudingen binnen de relatie gaan veranderen nu Emma degene van de twee is die zwanger is. Het vierde seizoen van You Me Her is het voorlaatste.

Voorlopig is een nieuw samengesteld gezin toch nog iets traditioneler dan polyamorie en dat is waar het Zweedse Bonus Family over gaat. Er staan nu drie seizoenen van de aardige dramedy op Netflix. In deze reeks gaat het over hoe de verhoudingen veranderen nu Lisa en Patrik hun eerste gezamenlijke kind krijgen.

Films

Komen we aan bij de films. De meest in het oog lopende is deze week degene met de meest cliché titel: Point Blank. De plot is niet veel origineler en draait rond een ziekenhuisverpleger die de hoofdverdachte van een moord uit het ziekenhuis moet zien te smokkelen. Om er zeker van te zijn dat de verpleger gemotiveerd genoeg zou zijn om zijn opdracht tot een goed einde te brengen houden ze zijn zwangere vrouw achter de hand. Wanneer de hoofdverdachte in kwestie de verpleger vertelt slachtoffer te zijn van een stel corrupte politieagenten gaan ze samen de strijd aan.

Nog meer ontvoering in deze Kidnapping Stella, een misdaadfilm uit Duitsland waarin een op straat voor losgeld ontvoerde, vastgebonden vrouw haar beperkte krachten gebruikt om het perfect voorbereide plan van twee gemaskerde ontvoerders te dwarsbomen.

En opnieuw is er deze week één van de toppers uit 2017 toegevoegd aan de Netflix-catalogus. Toen konden we gaan kijken naar IT: kort samengevat speelt IT zich af in het kleine stadje Derry waar statistisch gezien meer mensen dan gemiddeld sterven, en al zeker meer kinderen dan gemiddeld. Telkens lijkt de clown Pennywise, een enge clown die in het riool woont, er wel iets mee te maken te hebben.

Het tweede deel van IT zou in september in de bioscoop moeten verschijnen. Van de voorbereiding kan nu al werk gemaakt worden.

Een andere film uit hetzelfde jaar 2017 die we niet zomaar voorbij willen laten gaan en die sinds deze week op Netflix te bekijken is, is Suburbicon. Het scenario is van de broers Coen, George Clooney stond achter de camera van deze film over een fictief stadje dat in de jaren 50 erg gepromoot werd als nieuwe woonplaats. In Suburbicon heb je immers alle gemakken van een stad, maar zonder de drukte en de files.

Alles gaat goed met het stadje: het groeit gestaag en krijgt zelfs een eigen brandweer, een eigen koor en een eigen sportclub. Tot de familie Mayers zijn intrek neemt in de stad. De Mayers zijn zwart, daar is niet naast te kijken, en ongewild lokken ze heel wat protest uit van de dorpsgenoten die toch bang zijn van die hele integratie, want in wat voor een wereld leven we nu als nu ook al zwarten de ambitie om hogerop te komen beginnen te tonen? Destijds werd de film heel erg onzacht ontvangen, maar wij hebben heel erg genoten van de zwarte humor die via het scenario werd binnengesmokkeld.

Reality & Comedy

Deze week maakte de komiek Aziz Ansari – bekend van de Netflix-show Master Of None en Parks And Recreation – zijn comeback met een comedyspecial op Netflix: Right Now. Het was zijn eerste echte teken van leven sinds hij anderhalf jaar geleden beschuldigd werd van seksueel misbruik door een toen 22-jarige vrouw met wie hij op date geweest was.

Ansari antwoordt met een messcherpe en oprechte show waarin hij het duidelijk en onomwonden over die moeilijke periode in zijn leven had en over het feit dat hij even vanuit de aandacht verdween. En Aziz heeft ook een boodschap: het jammerlijke incident heeft zijn leven veranderd.

En om af te sluiten heeft Netflix ook nog enkele uiteenlopende, maar hele gekke reality toegevoegd: Blown Away is een competitie tussen de tien beste glasblazers uit Canada (ja, echt!), in Taco Chronicles wordt de geschiedenis van de verschillende stijlen taco uit de doeken gedaan (ja, echt!) en in Extreme Engagement ten slotte reist een verloofd stel uit Australië een jaar de wereld rond om huwelijksgewoonten uit andere culturen te observeren.

Hmm, dat klonk nu net heel erg normaal na de taco’s en de glasblazers. Have fun en tot volgende week!

Gesponsorde artikelen