Deze week nieuw op Netflix: nieuwe seizoenen van onder andere ‘Daredevil’, ‘Making A Murderer’ en ‘Black Lightning’

Deze week nieuw op Netflix: nieuwe seizoenen van onder andere ‘Daredevil’, ‘Making A Murderer’ en ‘Black Lightning’

Superhelden zijn alomtegenwoordig dezer dagen en dat is op Netflix niet anders. Deze week gingen nieuwe seizoenen van ‘Daredevil’ en ‘Black Lightning’ van start en ook het vijfde seizoen van ‘The Flash’ is lopende. Maar er is ook het langverwachte vervolg van de hype ‘Making A Murderer’ en de veelbesproken seksueel nogal expliciete ‘Wanderlust’. Weer voor ieder wat wils tussen alle nieuwigheden dus!

Series

Een derde seizoen van Iron Fist, de superheldenreeks van Marvel en Netflix, zal er nooit komen, want onlangs werd die reeks door Netflix stopgezet. Straffer en recenter nieuws is dat ook Luke Cage ondertussen stopgezet is. Dat zijn twee superheldenreeksen minder in een week tijd, wat wil zeggen dat van de originele vier Defenders alleen Jessica Jones en Daredevil nog overeind staan, met als meest recente toevoeging aan dat universum het derde seizoen van Daredevil.

Het meest veelbelovende element hieraan is de terugkeer van Vincent D’Onofrio als Kingpin oftewel Wilson Fisk. Er wordt harder en langer gevochten in het derde seizoen dan ooit tevoren en de liefhebbers van de stijl van Daredevil zullen allesbehalve teleurgesteld zijn in het derde seizoen.

Aan de andere kant van het superheldenuniversum hebben we DC Comics. Ook zij maakten deze week een nieuwe start met één van hun series en wel met het tweede seizoen van Black Lightning. De bingewatchers gaan zich wel wat moeten inhouden, want van deze reeks krijgen we maar wekelijks één aflevering voorgeschoteld. Black Lightning draait nog altijd om schoolhoofd Jefferson Pierce (Cress Williams) die zich genoodzaakt ziet om terug te keren uit zijn superheldenpensioen wanneer hij merkt dat zijn eigen gezin bedreigd wordt.

En om het hoofdstukje superhelden af te sluiten: het vijfde seizoen van The Flash dat vorige week van start ging met de introductie van de toekomstige dochter van Barry en Iris is deze week ook aan een nieuwe (S05E02) aflevering toe. Andere nieuwe wekelijkse afleveringen zijn er van Riverdale (S03E02) en The Good Place (S03E04).

De nieuwe serie waar we persoonlijk deze week het meest naar uitkeken was Wanderlust, een nu al veelbesproken serie waarin Toni Collette een vrouw speelt die beseft dat ze zich fysiek niet meer tot haar man aangetrokken voelt en die na een open gesprek met haar man kiest voor een open relatie. Wat op papier een goed plan lijkt, blijkt in de praktijk nogal snel moeilijker te liggen dan verwacht.

De serie is een co-productie met BBC en bevat nogal wat expliciete seksscènes. Het is precies dit expliciet seksuele karakter van de reeks in combinatie met het hoofdpersonage van een vrouw van middelbare leeftijd in een langdurige relatie die hoofdrolspeelster Toni Collette aantrok voor deze reeks. “Seks op die leeftijd is vaak een taboeonderwerp en dat willen we doorbreken”, aldus Collette.

En tot slot willen we nog even wijzen op Best.Worst.Weekend.Ever, een komische jeugdreeks bestaande uit acht afleveringen over een aantal jonge tieners die een reisje plannen naar Comic-Con om er hun grootste idool te ontmoeten, maar die al snel beseffen dat zelfs een relatief eenvoudige missie als dat heel wat problemen met zich kan meebrengen.

Docu

Het is ondertussen alweer drie jaar geleden dat true crime-reeks Making A Murderer een heuse hype ontketende rond het genre. Het eerste seizoen vertelde het waargebeurde verhaal van een zekere Steven Avery, een man die eerst achttien jaar lang onschuldig had vastgezeten voor verkrachting en vervolgens twee jaar later werd aangehouden voor een moord. Making A Murderer liet met veel gevoel voor detail zien dat die arrestatie misschien wel het rechtstreekse gevolg was van een rechtszaak die Steven Avery had aangespannen tegen Manitowoc County en enkele ambtenaren die te maken hadden met zijn eerste arrestatie.

In het tweede seizoen worden weer een aantal nieuwe elementen uit de zaak behandeld. Er zijn ook nieuwe gesprekken geweest met hem, zijn neef en de rest van de familie. Daarnaast behandelt de reeks ook de impact van het eerste seizoen. De advocaten uit het eerste seizoen – Jerry Buting en Dean Strang – werden plots ook wereldwijd gevraagd in allerlei televisie – en radioshows, werden door elk blad en iedere krant geïnterviewd en konden de wereld rond toeren met een lezing. Ze werden de rocksterren van de advocatuur. In dit tweede seizoen maken we kennis met advocate Kathleen Zellner die haar eigen vraagtekens plaatst bij het succes van de twee meest wereldberoemde advocaten.
Een stuk lichter is het tweede seizoen van de muzikale reeks Hip-Hop Evolution. De reeks is na een eerste reeks rond de opkomst van het genre in de jaren zeventig en tachtig terug met verhalen rond de grote doorbraak ervan in de jaren negentig. Onder andere 2 Live Crew, MC Hammer, KRS-One, A Tribe Called Quest en de golf van hardcore artiesten die begin jaren negentig de oostkust overspoelde, waarvan Nas, Wu-Tang Clan en The Notorious B.I.G. de meest klinkende namen zijn komen daarbij aan bod.

Films

Op het gebied van films is het deze week nog eens erg rustig op Netflix. Wel willen we Brave even aanstippen, de Pixar van ondertussen ook alweer een jaar of zes geleden over prinses Merida die vastbesloten was om haar eigen pad te volgen en die onder andere heel erg handig was met pijl en boog.

Tot slot werd er ook nog een erg recent stukje Nederlandse cinema toegevoegd. Nederlandse films komen in België zelden of nooit in de zalen en het was niet anders met Bankier Van Het Verzet, een film uit maart van dit jaar De film gaat over de verzetsstrijders en bankiers Walraven van Hall en zijn broer Gijsbert van Hall, die in de Tweede Wereldoorlog de financiering van het verzet verzorgden.

Op de eerste avond dat de film in Nederland in de bioscoop draaide gingen maar liefst 8.000 (!) mensen kijken. Na tien dagen waren het er al meer dan 100.000. Hoewel de film kritiek te slikken kreeg omdat hij historisch niet helemaal correct zou zijn won de film wel vijf Gouden Kalveren (de plaatselijke filmprijzen), waaronder die van Beste Film én de publieksprijs.

Weer geen bal op televisie vanavond en geen zin om een boek te lezen? Kijk dan hier eens tussen de 50 beste reeksen die op Netflix te vinden zijn!

Gesponsorde artikelen