Deze week op Netflix: ‘Orange Is The New Black’ maakt zijn wederopstanding en ook ‘El Chapo’ is terug

Deze week op Netflix: ‘Orange Is The New Black’ maakt zijn wederopstanding en ook ‘El Chapo’ is terug

Hoe weinig series er vorige week waren, zo veel waren er deze week. Het nieuwe zesde seizoen van Orange Is The New Black is er en wordt stukken beter ontvangen dan het experimentele vijfde en ook het derde en laatste seizoen van El Chapo is gearriveerd. Bij de films liep dan weer vooral Extinction in de kijker.

Series

Ooit was Orange Is The New Black, samen met House Of Cards, het grootste vlaggenschip van Netflix, maar tijden veranderen. De fans waren teleurgesteld in het vijfde seizoen dat experimenteel en gewaagd was, maar ook heel slecht, waarna zelfs de makers toegaven dat dat seizoen niet hun beste was. Orange Is The New Black krijgt nog zeker een zevende seizoen dus ook na deze reeks is een volgend seizoen al een zekerheid.Wat er daarna gebeurt met de reeks ligt nog helemaal open.

Over dit zesde seizoen zijn de critici weer meer te spreken na het experiment van het vorige seizoen. Het seizoen focust zich op een conflict tussen twee celblokken die door twee zussen en rivalen worden geleid.
Netflix

Net zoals Narcos in zijn eerste twee seizoen de opgang, succesperiode en ondergang van Pablo Escobar belichtte, doet El Chapo dat al twee seizoenen met Joaquin Guzman, bijnaam: El Chapo. Daar is nu een derde en laatste seizoen bijgekomen.

Guzman was een Mexicaanse drugbaron die zijn opkomst kende in de jaren 80 en zijn ondergang in 2016. In het eerste seizoen zagen we hoe hij betrokken raakte bij het Guadalajara Cartel, in het tweede zijn eerste gevangenisperiode en ontsnapping.In het laatste seizoen krijgen we de weg neerwaarts van El Chapo te zien.

Wie het liever eens op een lachen zet, kan terecht bij de Spaanse/Catalaanse reeks Welcome To The Family (Benvinguts a la família) over een dakloze alleenstaande die in samenspraak met zijn tweede echtgenote het overlijden van een vader verzwijgt wanneer blijkt dat de tweede echtgenote niet in zijn testament voorkomt.

En uiteraard zijn ook deze week Shooter (S3E6), The 100 (S5E10) en The Originals (S5E11) ook weer van de partij.

Films

Bij de Netflix Originals zouden we deze week één nieuwe film willen uitlichten: Extinction. In deze film lijdt een vader aan een steeds terugkerende droom waarin hij zijn familie verliest. En dan dreigt zijn droom werkelijkheid te worden wanneer de planeet wordt aangevallen door een buitenaardse kracht die op vernietiging gericht is.

Vernieuwend klinkt het niet, maar liefhebbers van het genre krijgen een degelijk scenario voor de kiezen en zullen een degelijke cast met onder andere Michael Peña en Lizzy Caplan aan het werk zien. Voor liefhebbers van het genre.

Ook voor liefhebbers van het genre is Jack Reacher: Never Go Back (2016), het tweede deel van de Jack Reacher-franchise voor wie niet kan wachten tot we Tom Cruise aan een vliegtuig kunnen zien bengelen in de nieuwe Mission: Impossible. In deze vervolgfilm op Jack Reacher (2012) probeert de voormalige majoor een vriendin te helpen die volgens hem valselijk beschuldigd wordt van moord.

Geen geduld om te wachten? Ontdek dan een andere reeks in onze regelmatig hernieuwde lijst met 50 beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen