Deze zagen we niet aankomen: Woody Allen maakt tv-reeks voor Amazon met … Miley Cyrus

Deze zagen we niet aankomen: Woody Allen maakt tv-reeks voor Amazon met … Miley Cyrus

Deze hadden we niet zien aankomen: het eerste tv-project van Woody Allen – nog steeds bekend als Untitled Woody Allen Project – heeft een bijzondere wending genomen nu Miley Cyrus ervoor gecast is.

79 is Woody Allen ondertussen en hij blijft werken als een gek. Sinds 1982 blijft hij naar goede gewoonte ieder jaar (!) een zelfgeschreven en -geregisseerde film afleveren en voor 2016 steekt hij zelfs een tandje bij, want er komt ook dit jaar nog een film van Allen aan, maar hij werkt ook naarstig aan een zesdelige televisiereeks voor Amazon. Een primeur voor Allen.

Mysterie alom

Veel is er nog niet geweten over die reeks, ze heeft zelfs nog geen titel. Wat we wél al weten is dat ze zich ergens in de jaren 60 zal afspelen. Anderhalf jaar heeft Amazon moeten aandringen voor de komiek, schrijver, acteur en regisseur uiteindelijk overstag ging. Zes afleveringen van een halfuur was de deal. Allen kreeg volledige vrijheid van de streamingdienst. Het mocht tragisch worden of komisch, zwart-wit of kleur. Parijs, Londen, New York of Californië? Alles kan en alles mag.

Ondertussen lijkt Allen – die het schrijven voor televisie naar eigen zeggen zwaar onderschat heeft – toch progressie te hebben gemaakt, want we hebben nu al één kruimeltje gekregen, en dat is best bijzonder. Naast Allen zelf en de 83-jarige actrice Elaine May doet ook een zekere…Miley Cyrus mee in de reeks.

Cyrus is dezer dagen vooral bekend als popster, maar is haar carrière begonnen als het brave Disney-figuurtje Hannah Montana. Eind vorig jaar kwam Cyrus een liedje zingen in de verschrikkelijk teleurstellende kerstspecial van Netflix met Bill Murray en bracht ze Wrecking Ball in de lichtjes onder de radar gebleven kerstfilm The Night Before. Echt acteren, dat is van Hannah Montanah, dat tot 2011 liep, geleden en zeggen dat de zangeres sindsdien een metamorfose ondergaan heeft zou het understatement van de eeuw zijn.Het is duidelijk dat Woody Allen nog steeds van uitdagingen houdt.

“Ik kijk geen televisie”

Woody Allen die voor het kleine scherm werkt: het blijft vreemd. En dat heeft hij zelf ook al toegegeven. Vorig jaar zei hij in een interview met Deadline dat hij geen idee heeft wat een streamingservice is en dat hij praktisch nooit televisie kijkt. The Sopranos? Nooit gezien. Mad Men? Idem. Sterker nog: Woody Allen heeft thuis geen computer en blijft zijn verhalen hardnekkig op zijn trouwe metgezel in het leven schrijven: zijn oude typemachine.

Gesponsorde artikelen