Die bondscoach van Algerije is goed zot: zo beledigde hij gisteren de Rode Duivels

Die bondscoach van Algerije is goed zot: zo beledigde hij gisteren de Rode Duivels

Vahid Halilhodzic, de Bosnische bondscoach van Algerije, blikte gisteren vol vertrouwen vooruit naar de wedstrijd tegen de Rode Duivels. En daar gaat niet altijd veel respect van uit. Tijdens zijn persconferentie liet hij het niet na om onze jongens een paar keer flink te beledigen. En ook voor zijn eigen spelers moet het geen al te gewone coach zijn.

Als het in één team rommelt op dit WK, dan is het wel bij Algerije. Dat was al zo toen de ploeg naar Brazilië afreisde. Vahid Halilhodzic heeft geen goede verhouding met de media en er lijkt maar een vonkje nodig om zijn lot reeds op het WK te bezegeligen. Is het daardoor dat hij zich gisteren op de persconferentie met hand en tand verdedigde en resoluut voor de aanval koos? Het is dan ook een ongewone situatie: iedereen kent zijn opvolger als bondscoach al en zelf heeft hij al met een nieuwe club onderhandeld.

Dan maar een show verkopen, moet hij gedacht hebben. Sporza zond een stukje van zijn lange persconferentie uit en dit zijn z’n strafste uitspraken:

1. “Yes, we can. Dat is die fameuze uitspraak van de Amerikaanse president Barack Obama. En waarom niet?”

EPA

2. “Als we moeten sterven, dan liefst waardig en met veel eergevoel.”

EPA

3. “In de Belgische verdediging zijn het ook niet allemaal Ferrari’s, hé. Er zitten ook enkele Skoda’s tussen.”

EPA

4. “Ik ben een vrij man, ik mag een mening hebben. Ook al moet ik een boete betalen, ik zal altijd mijn mening geven.”

EPA

De 61-jarige coach van Algerije gaf wel nog toe dat België een goede ploeg heeft. De sleutel tot de wedstrijd zit hem in een cliché: “De meeste wedstrijden worden gewonnen op het middenveld. Intussen kennen we jullie middenvelders zeer goed.” Hij stelde met de spelers veel beelden van onze ploeg te hebben bekeken. “Diegene die de wedstrijd op het middenveld wint, die wint de wedstrijd.”

“Ik denk dat ik wel positief moet zijn. Op een bepaald moment in de voorbereiding moet je hard zijn”, legde hij verder nog uit. “Als je een positieve reactie van je spelers wil, moet je hen een beetje porren. Als je de Algerijnse spelers port, dan ontploffen ze. Dan krijgen ze positieve energie.” Laat ons hopen dat hij dat met zijn Skoda-vergelijking ook een beetje bij onze Rode Duivels heeft gedaan.

Gesponsorde artikelen