Die virale video van tijgers die jagen op een drone? Die is gefilmd in een tijgerkwekerij/slachthuis

Die virale video van tijgers die jagen op een drone? Die is gefilmd in een tijgerkwekerij/slachthuis

De waarheid over de populaire video van enkele dikke Siberische tijgers die jagen op een drone is eigenlijk heel droef. Want hij is gemaakt in een kwekerij/slachthuis, waar zo’n 800 tijgers momenteel vetgemest worden om daarna afgemaakt te worden.

Hij ging deze week compleet viraal: de video van enkele Siberische tijgers die aan ’t spelen waren met een drone. Het was dan ook een mooie video met unieke beelden van fantastische dieren in volle actie.

Alleen is zoals meestal niets wat het lijkt. Wetenschapsjournalist John R. Platt was de eerste die de locatie van de video herkende: een tijgerslachthuis in het noordoosten van China: het Harbin Siberian Tiger Park. “Reminder: China has an estimated *7* wild tigers left. Many more in this video = obviously a tiger farm. They’ll be turned into bone & wine”, tweette hij.

De tijgerkwekerij waar de video gemaakt is doet zich voor als nobele organisatie die de machtige dieren redt. Bussen vol toeristen komen er op bezoek. Maar in werkelijkheid is het een bedrijf dat tijgerbeenderen, -vlees, -pels en een specialiteit genaamd ‘bone wine’ verkoopt, zo meldt de site Big Cat Rescue. De dieren, die er dus gekweekt worden en heel hun leven doorbrengen, leven er in vreselijke omstandigheden en ook de ‘wijn’ wordt er openlijk verkocht, ondanks het feit dat dat sinds 1993 verboden is in China.

Nog 20 wilde tijgers in China

In China zouden er nog zo’n tweehonderd tijgerkwekerijen actief zijn momenteel. En in het wild leven er nog twintig Siberische tijgers, misschien minder. Ter vergelijking, alleen al in de kwekerij waar de video gemaakt werd, zouden er zo’n 800 tijgers wonen. Ze houden er trouwens ook Afrikaanse leeuwen, witte tijgers en luipaarden.

Eerder dit jaar kwam de organisatie Born Free Foundation met serieuze kritiek op de kwekerij. De tijgers zouden obees en ziek zijn. “This is not funny or cute”, zeiden ze toen. Exact wat we eigenlijk kunnen denken bij ’t bekijken van de video.

Gesponsorde artikelen