Dimitri Bontinck scheldt journalist uit op Facebook (en diens reactie is geweldig)

Dimitri Bontinck strikes again. De vader van de teruggekeerde Syriëstrijder Jejoen haalt op Facebook uit naar een Belgische journalist die een artikel over hem heeft geschreven voor het Nederlandse magazine Riot City.

“Geef Jejoen een echte vader, en geen mediageile aandachtszoeker,” schrijft Benjamin Feys onder meer over vader Bontinck, en dat is in het verkeerde keelgat geschoten. “Hey, riooljournalist, als er 1 mediageile aandachtzoeker is… dan zal jij het wel zelf zijn!!!”, staat te lezen op de screenshot van een privébericht dat Feys op zijn Facebook zette. Afzender: Dimitri Bontinck.

“Omwille van mijn column die ik over hem geschreven had, alhoewel, ik met wat dichte vrienden/collega’s kan bevestigen ik riooljournalistiek zelf tegenwerk”, is de korte uitleg van Feys bij zijn bericht. En vader Bontinck is duidelijk boos: “Met jouw zielige verhaaltjes te schrijven over mij en zoon! Als je niets weet dan hou je beter je zielige commentaar voor jouzelf!”, foetert hij.

En dan komt het ultieme dreigement: “Nooit of nooit zal je mij of zoon kunnen interviewen wees daar maar van overtuigd! Het enige waar jij goed in bent is mensen in het belachelijke trekken! Aansteller. Riooljournalist”, luidt het. Waarop Feys dan subliem antwoordt dat het artikel gewoon een eerlijke opiniestuk was en dat “Riot City ook geen behoefte heeft aan een interview met u of uw zoon”.

Meer
Lees meer...