Dinosaurussen in ‘Fortnite’? Grote pootafdruk doet dino-theorieën weer oplaaien

Dinosaurussen in ‘Fortnite’? Grote pootafdruk doet dino-theorieën weer oplaaien

Het vierde seizoen van ‘Fortnite’ startte onlangs, en dat bracht een hoop veranderingen met zich mee. Spelers ontdekten al snel een grote pootafdruk, en dat doet de dino-theorieën weer oplaaien. Er gaan dan ook al een tijdje geruchten de ronde dat er mogelijk een heel dino-seizoen zit aan te komen. Zien we binnenkort dinosaurussen rondlopen in ‘Fortnite’?

Op 1 mei was het eindelijk zover: het vierde seizoen van Fortnite, ondertussen uitgegroeid tot de populairste en meest succesvolle gratis game ooit op consoles. Zoals velen hadden verwacht, bleek de grote, blauwe bol een meteoriet te zijn. En die z’n inslag hertekende de volledige map. Overal op de kaart zijn nu kraters, met mysterieuze stenen in. Maar de grootste inslag was bij Dusty Depot. De impact van de meteoor zorgde voor een enorme krater, Dusty Divot. En in die krater stond plots een militaire basis (die wel enorm veel doet denken aan de basis die door S.H.I.E.L.D. werd opgesteld toen Thor z’n hamer neerviel op de aarde in Thor).

Naast de vele kleinere kraters en, onder andere, de Supervillain Base, Superhero Mansion en de ondergrondse bunker, was er toch één ding dat de vele spelers deed nadenken. Tussen Snobby Shore en Greasy Grove was een huis plots helemaal verwoest. Je vind er nu een enorme pootafdruk. En dat doet de geruchtenmolen weer op volle toeren draaien.

Fake of hint voor komende seizoen?

Sommigen doen de pootafdruk af als fake. Rondom de afdruk lijkt er namelijk een filmset te zijn gebouwd. Ook Moisty Mire werd in het vierde seizoen omgetoverd in een filmset en over heel de map zijn er nog andere sets te vinden met green screens. De afdruk kan dus gewoon onderdeel van een film zijn die opgenomen wordt. Maar toch ziet de meerderheid van de spelers er meer in. Er gaan dan ook al een hele tijd geruchten de ronde dat Fortnite werkt aan een seizoen gedomineerd door dinosaurussen.

Fortnite

Er wordt al langer gespeculeerd dat de meteoorinslag iets te maken heeft met het uitsterven van de dino’s. In de trailer voor het vierde seizoen zaten er dan ook nog eens een aantal verwijzingen, zoals een logootje van een fossiel aan het begin en een personage in een dino-outfit aan het einde. In seizoen vier werden er ook nieuwe dino-outfits en -objecten toegevoegd, wat de geruchten alleen maar kracht bijzette.

Volgens een Redditgebruiker zou de map in seizoen vier dan weer voortdurend veranderen. En dat we die lek mogen geloven, bewijst het feit dat diezelfde gebruiker ook de vernieling van Dusty Depot had voorspeld. En wat beter om de map constant te laten veranderen dan een aantal dino’s te laten rondlopen?

Voorlopig ziet de nieuwe Fortnite-map er nog zo uit:

Fortnite

Maar dat zou dus wel eens kunnen veranderen. Zien we binnenkort dino’s rondlopen in Fortnite?

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!

Gesponsorde artikelen