‘Dirk Gently’: de raarste detective-serie die je moet nú moet gaan volgen

‘Dirk Gently’: de raarste detective-serie die je moet nú moet gaan volgen

Als je iemand bent die van detective-serie’s houdt à la ‘Veronica Mars’ en ‘Sherlock Holmes’ vol met gekke personages, maar ook fan bent van science fiction/fantasy-serie’s zoals ‘Doctor Who’ en ‘Supernatural’ dan is ‘Dirk Gently’s Holistic Detective Agency’ precies de serie die jij zoekt. Wij vonden de serie per toeval … en zijn nu al verslaafd!

‘Dirk Gently’s Holistic Detective Agency’ draait om de excentrieke detective Dirk Gently (gespeeld door Samuel Barnett) die gelooft dat alles in het universum verbonden is en met zijn holistische werkwijze probeert hij zaken op te lossen door het lot te volgen. Hij komt Todd tegen (gespeeld door Elijah Wood, yes die cutie uit de LOTR films!) die hij – soort van – dwingt om zijn assistent te worden.

Daarnaast worden ze ook nog door de overheid achterna gezeten en door een moordenares die ervan overtuigd is dat zij Dirk moet vermoorden … ook al kent ze hem niet. Gooi hier nog wat onverklaarbare en bovennatuurlijke elementen in en je hebt een spannende serie waar je soms helemaal niks van snapt … en dat maakt het nou net zo leuk!

De serie is nu te zien op BBC America, en er is al een seizoen 2 besteld!

Gesponsorde artikelen