‘Disenchantment’ seizoen 3: dit weten we al

Net als seizoen 1 eindigde seizoen 2 van de Netflix-reeks Disenchantment met een joekel van een cliffhanger. Het lot van Dreamland hangt aan een zijden draadje, maar er zijn nieuwe afleveringen in zicht. Dit weten we al over Disenchantment seizoen 3.

De komische Netflix-tekenfilm Disenchantment krijgt een derde seizoen. De animatiereeks van The Simpsons-bedenker Matt Groening heeft voor het fantasy-subgenre gedaan wat Futurama voor geanimeerde science-fiction deed.

In de hoofdrol hebben we de semi-marginale princes Bean, haar elf Elfo en de jolige demon Luci. Aan het einde van Disenchantment seizoen was iedereen in het koninkrijk Dreamland tot versteend. Op het einde van seizoen 2 zag het er dan weer naar uit dat de protagonisten sowieso de dood tegemoet gingen. 

Wellicht midden 2020

https://www.youtube.com/watch?v=Q00bB9o7Eok

Veel fans wachten nu vol ongeduld op Disenchantment seizoen 3. Er is nog geen releasedatum bekend gemaakt van seizoen 3, maar we weten wel dat het voor 2020 is. Alles wijst erop dat de eerste helft van seizoen 3 in het midden van 2020 gelost worden. Een jaar later is seizoen 4 wellicht aan de beurt. Disenchantment heeft een traditie van jaarlijks nieuwe afleveringen te lossen, net als andere Netflix-animaties zoals Bojack Horseman en Big Mouth. De productie van Disenchantment zou er dus goed aan doen om dezelfde aanpak als de concurrenten te behouden.

De productie van de nieuwe afleveringen is al van start gegaan. Het eerste seizoen verscheen in augustus 2018, twee maanden later zag de trailer van seizoen 2 het daglicht. Matt Groening kondigde al aan dat er 40 nieuwe afleveringen gepland staan voor 2020 en 2021. De episodes zullen steeds per 10 gelost worden op Netflix. “We kijken er naar uit om verder te gaan in dit epische avontuur met Netflix”, zei Groening. “Je mag je verwachten aan meer grappige, spannende plot twists en fratsen van de personages.”

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...