Disney breidt sterk uit: Parijs krijgt nieuwe themazones rond ‘Star Wars’ en ‘Frozen’!

Disney breidt sterk uit: Parijs krijgt nieuwe themazones rond ‘Star Wars’ en ‘Frozen’!

Twee miljard! Zoveel investeert de Walt Disney Company in het meest bezochte themapark van Europa: Disneyland Parijs. Het park wordt vergroot en drie grote projecten spelen daarbij een belangrijke rol: ‘Frozen’, ‘Star Wars’ en ‘Marvel’ krijgen hun eigen plek in het park, ze werden onlangs aangekocht door Disney.

Bob Iger, de baas van Walt Disney Company, mocht het uitbreidingsplan van Disneyland op enthousiaste wijze gaan uitleggen aan de Franse president Emmanuel Macron: “Met dit nieuwe transformatieplan blijven we een unieke koers varen op vlak van storytelling en iconische personages”, klonk het daar.

Drie nieuwe zones

De baas van Disneyland investeert eerst een slordige twee miljard euro in het nieuwe stuk park. Op het programma: een uitbreiding die uit drie zones zal bestaan: ééntje voor Marvel, ééntje voor Star Wars en ééntje wordt gewijd aan Frozen. Het is de grootste investering sinds Disneyland Parijs openging in 1992. De laatste jaren investeerde Disney ook stevig in het opkopen van andere copyrights, waaronder de rechten op Star Wars en de Marvel-comics.

De eerste fase van de uitbreiding is voorzien voor 2021. Concreet wordt er een meer aangelegd, die het toneel zal zijn voor meer attracties en entertainment te creëren. Zo tillen we niet alleen de ervaring van de gasten tot een hoger niveau, maar scheppen we ook nieuwe kansen voor het toerisme in deze dynamische streek”, zegt Iger. Zo zal er onder andere plaats zijn voor “Een rollercoaster waarbij je deel uitmaakt van het Avengers-team, op hoge snelheid.” Dat belooft!

Meest bezochte attractie

Disneyland Parijs trekt elk jaar het meeste aantal toeristen in heel Europa. Sinds de opening van het park konden 320 miljoen mensen genieten van een dagje met de bekende muis en zijn paraderende vriendjes.

En jullie, gaan jullie nog eens naar Disneyland?

Gesponsorde artikelen