Disney en Lucasfilms prikken releasedata voor Star Wars IX (2019) en Indiana Jones 5 (2020)

Disney en Lucasfilms prikken releasedata voor Star Wars IX (2019) en Indiana Jones 5 (2020)

Met alle franchisen, sequels, prequels en met elkaar verweven films door middel van universa is de spektakelfilm meer dan ooit een langetermijnplanning geworden. Star Wars IX en Indiana Jones hebben nu beide een releasedatum gekregen, maar we zullen toch nog enkele jaartjes geduld moeten oefenen.

1. Star Wars IX

De data die zijn meegegeven zijn voor alle duidelijkheid de officiële Amerikaanse releasedata. De negende film uit de Star Wars-franchise (en het vervolg op The Last Jedi, gepland voor december van dit jaar) zal op 24 mei 2019 verschijnen. Bij ons wordt dat waarschijnlijk 22 mei 2019.

Opvallend is dat hiermee gebroken wordt met de releases rond de kerstperiode. Het drieluik over Rey begon in december 2015 met The Force Awakens, kent zijn vervolg in december 2017 met The Last Jedi. Een release rond december 2019 werd dan ook verwacht voor het sluitstuk. Fans zullen dus een vijftal maanden minder moeten wachten dan voorzien.

Regisseur van dienst is Colin Trevorrow, de man die Jurassic World inblikte.

2. Indiana Jones 5

Indiana Jones 5 komt dan weer later dan verwacht. Diens datum was oorspronkelijk geprikt op 19 juli 2019. Dat wordt nu 10 juli 2020 (bij ons waarschijnlijk 8 juli), een jaartje later. Zowel regisseur Steven Spielberg als Harrison Ford zullen voor deze nieuwe film van de partij zijn.

De archeoloog met de hoed en zweep wordt dus voorlopig niet vervangen – ondanks eerdere geruchten. De film is de eerste Indiana Jones sinds Kingdom Of The Crystal Skull uit 2008, waarbij het verhoopte succes grotendeels uitbleef.

Pittig detail: in de zomer van 2020 zal Harrison Ford er 77 worden, hij zal dus filmen op zijn 76e. Regisseur Spielberg zal tijdens de shooting de gezegende leeftijd bereikt hebben van 73 jaar. Voor het zover is heeft Spielberg nog vier (!) andere films in de steigers staan.

Daarvan is Ready Player One degene die nu al in postproductie zit. Die sciencefictionfilm die zich zal afspelen in het jaar 2044 mogen we in het voorjaar van 2018 verwachten.

In Ready Player One leeft de wereldbevolking in armoede en vluchten ze massaal in OASIS, een online game. Wanneer de bedenker daarvan kinderloos sterft, verbergt hij tips die kunnen leiden tot het vinden van zijn erfenis, die miljarden beslaat. Een strijd barst los.

Gesponsorde artikelen