Disney gaat minder Star Wars-films maken

Disney gaat minder Star Wars-films maken

De strategie van Disney om ieder jaar een Star Wars-film uit te brengen, wordt aangepast.

Die beslissing is ingegeven door tegenvallende bezoekersaantallen en inkomsten van Solo: A Star Wars Story. De film kwam afgelopen mei uit en was een van de slechtst verdienende Star Wars-films.

Te veel Star Wars-films

Ook Star Wars: The Last Jedi, viel wat tegen: die film bracht ‘maar’ 600 miljoen euro op, en da’s 300 miljoen minder dan Star Wars: The Force Awakens uit 2015 bijvoorbeeld. Die film in 2015 was de eerste Star Wars-film die uitkwam sinds Revenge of the Sith in 2005 en sinds bedenker George Lucas zijn filmbedrijf verkocht aan Disney.

Disney CEO Bob Iger vindt dat er te veel Star Wars-films zijn uitgebracht de jongste jaren.

Dat zegt Iger in gesprek met The Hollywood Reporter. “Ik heb destijds besloten om ieder jaar een film uit te brengen, maar je kan nu wel zeggen dat ik een fout heb gemaakt door te snel te veel materiaal naar buiten te brengen.”

Voorzichtiger

Iger zegt dat er niet meer ieder jaar een Star Wars-film zal komen, zoals in eerste instantie de planning was. “We gaan echter nog wel door met het ontwikkelen van nieuwe verhaallijnen”, stelt Iger. “We gaan alleen voorzichtiger om met de hoeveelheid en de planning.”

Regisseur J.J. Abrams, die The Force Awakens ook al regisseerde en deels schreef, is al bezig met het filmen voor het negende deel van de saga. Die film komt volgens Iger gewoon volgens planning uit in december 2019.

Gesponsorde artikelen