Disney maakt startdatum nieuwe ‘Star Wars’-trilogie en ‘Avatar’-sequels bekend

Disney maakt startdatum nieuwe ‘Star Wars’-trilogie en ‘Avatar’-sequels bekend

De volgende ‘Star Wars’-trilogie heeft eindelijk een startdatum. Fans van de sciencefiction-filmreeks hebben, na de negende film die later dit jaar uitkomt, alvast iets nieuws om naar uit te kijken. Want de volgende trilogie staat gepland voor 2022. 

De nieuwe Star Wars-trilogie komt dichterbij. De ondertussen vierde trilogie zal van start gaan in 2022, dat maakte Disney bekend in hun release schema. Naast de nieuwe Star Wars-trilogie staan er nog heel wat andere films op de agenda.

Nieuwe Star Wars-trilogie

Er zit dus een nieuwe Star Wars-trilogie aan te komen en daarvan staat de eerste film gepland voor kerstdag 2022. De volgende twee films uit de trilogie volgen dan in 2024 en 2026, eveneens in de kerstperiode.

De nieuwe trilogie gaat dus van start drie jaar na de vorige eindigt. De laatste film van de ‘Sequel Trilogy’, Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker, staat gepland voor 20 december 2019. Wanneer de nieuwe trilogie zich zal afspelen in het Star Wars-universum is nog niet geweten. Ook is het nog niet duidelijk of het gaat om de trilogie van de hand van Game of Thrones-makers David Benioff en D.B. Weiss. Zij werken op dit moment aan een nieuwe Star Wars-trilogie, net als Rian Johnson, die eerder al verantwoordelijk was voor Star Wars Episode VIII: The Last Jedi.

3 Star Wars-films, 4 Avatar-films

Uit de release-informatie die Disney deelde, blijkt dat er vanaf 2021 elk jaar een grote productie op de planning staat. In 2021 is dat Avatar 2. In 2022 komt dan de eerste film uit de nieuwe Star Wars-trilogie. Een jaar later, in 2023, staat Avatar 3 gepland. Vervolgens komt de tweede Star Wars-film uit de trilogie, gevolgd door opnieuw een Avatar-sequel. In totaal komt dat neer op drie Star Wars-films en vier Avatar-films tussen 2021 en 2027.

Avatar 2 zal ondertussen dus uitkomen in 2021. De opvolger van Avatar stond oorspronkelijk al gepland voor december 2014, maar werd sindsdien al meermaals verschoven. Uiteindelijk zal hij dus zeven jaar later dan gepland in de zalen komen.

9 live-action remakes

Naast de nieuwe Star Wars– en Avatar-films, staan er ook nog heel wat andere films op de agenda bij Disney. Het opvallendste daarbij zijn de negen live-action remakes die gepland staan. Dit zijn allemaal films die nog niet zijn aangekondigd, dus het gaat hierbij niet om Aladdin, The Lion King en Mulan, die eerder al bevestigd werden.

Zat jij nog te wachten op de live-action remake van Pocahontas, Bambi, De Aristokatten of Hercules, dan bestaat de kans dat die film er in de komende jaren aan zit te komen. De live-actionfilms komen uit in 2021 (4 films), 2022 (4 films) en 2023 (1 film).

Gesponsorde artikelen