Disney neemt terreurdreiging heel serieus, grappenmakende YouTuber mag naar de cel

Disney neemt terreurdreiging heel serieus, grappenmakende YouTuber mag naar de cel

Een grapje maken over een bom in je koffer op de luchthaven: da’s problemen vragen. Maar ook in Disneyland nemen ze dat soort lolletjes heel serieus, dat mocht een YouTuber ondervinden toen hij werd opgepakt in Disneyland Orlando. Hij had de gasten gewaarschuwd voor een fake rondlopende schutter en dat vonden ze in Orlando niet zo grappig. 

Neem het van ons aan: maak geen grappen in Disneyland Orlando en al helemaal geen grappen over schutters en schietpartijen. De 22-jarige Dillon Burch, uit Arizona, vond dat een gewéldig idee, zeker toen hij dronken logeerde in Disney’s Contemporary Resort in Orlando. Hij vertelde de gasten om hem heen dat er een schietpartij gaande was en dat de man nog op vrije voeten was.

Lockdown

Waarom, vraag je je af? Wel, Burch is een YouTuber die voor een video graag de reactie van de hotelgasten wilde filmen. Of dat een grappig idee was of niet, laten we aan jullie over, maar bij Disneyland konden ze er alvast niet mee lachen. Zij riepen begrijpelijkerwijs onmiddellijk de politie.

Gevolg: het hele resort ging op lockdown, niemand mocht er nog in of uit en Burch probeerde zich uit de voeten te maken. Hij werd een tijdje later teruggevonden in de bosjes door de lokale autoriteiten, nog steeds met een paar pinten in z’n rugzak. Burch probeerde uit te leggen dat het om een grap ging, maar dat viel op dovemansoren.

Pulse

Da’s niet onlogisch: ten eerste kost de operatie behoorlijk wat mankracht van de lokale politie (en heel veel geld van Disney, want alle attracties werden stilgelegd) maar Orlando was ook de plaats waar een schutter een homoclub bij elkaar schoot. Daar vielen twee jaar geleden 50 doden, de lokale politie reageert dus op elk incident met veel serieux.

Burch kwam intussen voor de rechter, hij mag drie dagen in de gevangenis zitten. De jongeman gaat wijselijk niet in beroep, maar de gevolgen zijn nog zwaarder dan dat. Hij mag namelijk ook nooit meer een park van The Walt Disney Company in. Tja.

Gesponsorde artikelen