Disney gaat nieuwe afleveringen ‘Phineas and Ferb’ maken

Tijd voor wat nostalgie! Disney werkt namelijk aan twee nieuwe seizoenen van de populaire animatieserie Phineas and Ferb. Die reeks, met de al even bekende titelsong, was in 2008 voor het eerst te zien en stopte ermee in 2015. Toch bleef die ook de jaren daarna nog een van de meest bekeken animatieseries ooit.

“Er zijn 104 dagen zomervakantie voor de school weer gaat beginnen” is het begin van misschien wel de bekendste introsong van de laatste 15 jaar en die komt binnenkort terug. Phineas and Ferb krijgt namelijk nieuwe afleveringen. Dat heeft maker Dan Povenmire dit weekend bekendgemaakt via Variety. Het gaat om twee nieuwe seizoenen en 40 afleveringen in het totaal. Of de serie er volledig hetzelfde zal uitzien, is niet bekend.

Phineas and Ferb

Wie tussen 2008 en nu al eens door de verschillende tv-zenders zapte, kent ongetwijfeld de animatieserie Phineas and Ferb. Die vertelt het verhaal van twee stiefbroers die proberen om van een saaie zomervakantie de meest onvergetelijke te maken door vanalles uit te proberen, uit te vinden, enzovoort. Dat alles tegen de zin van hun grote zus Candice, die hen maar al te graag verraadt bij hun moeder. Denk maar aan de iconische zin: “Mam, Phineas en Ferb zijn een titelsong aan het maken.”

Ook het bekende vogelbekdier Perry en de slechterik Dr. Doofenshmirtz, die wordt ingesproken door maker Dan Povenmire zelf, zullen terugkeren in de nieuwe afleveringen. Povenmire is alvast blij met de nieuwe kans en de deal met Disney.

“Het is een van de grootste dingen uit mijn carrière om te zien hoe een volledige generatie kinderen en ouders zoveel houdt van de personages en de humor in deze serie”, vertelt hij in een statement. “Ik kijk er keihard naar uit om er terug in te duiken en een nieuwe generatie te overtuigen.” Wanneer en waar de reeks precies te zien zal zijn, is niet bekend.

Meer
Lees meer...