Disney plant live-action remake van ‘The Hunchback of Notre Dame’ 

Disney plant live-action remake van ‘The Hunchback of Notre Dame’ 

Disney gaat een live-action versie uitbrengen van de tekenfilmklassieker ‘The Hunchback of Notre Dame’. We hebben nog geen beelden gezien, maar sommige leden van de crew doen ons hartje al sneller slaan.

Er wordt voor het scenario zowel gespiekt bij het originele boek van Victor Hugo als bij de Disneyfilm uit 1996. Dat melden de Amerikaanse magazines Hollywood Reporter, People en Variety.

Componisten Alan Menken en Stephen Schwartz, die meer dan 20 jaar geleden de muziek verzorgden voor The Hunchback of Notre Dame, nemen ook de soundtrack van de live-action versie voor hun rekening.

(Hier zijn 17 redenen waarom wij nu al uitkijken naar de live-action remake van The Lion King.)

Josh Gad

Ook acteur Josh Gad zal meewerken als producer. Hij was onder andere de stemacteur achter Olaf in Frozen en hij was ook te zien als LeFou in de live-action versie van Beauty and the Beast. Of Gad ook als acteur te zien zal zijn in deze nieuwe film is niet duidelijk.

(Ook Lilo & Stitch zou een live-action remake krijgen.)

Nieuwe Disney-trend

Disney zet de laatste tijd fel in op live-action remakes. In 2016 werd The Jungle Book een groot succes en er is al een vervolg van aangekondigd. We mogen dit jaar trouwens nieuwe versies verwachten van drie animatieklassiekers: Dumbo, The Lion King (met de stem van Beyoncé) en Aladdin.

(Check hier de eerste beelden van de live-action remake van Aladdin en die van Dumbo.)

Gesponsorde artikelen