Disney releaset eerste trailer ‘Dumbo’ en die overtreft de verwachtingen

Disney releaset eerste trailer ‘Dumbo’ en die overtreft de verwachtingen

Hadden wij twijfels toen Disney aankondigde dat ze ook hun klassieker ‘Dumbo’ zouden verfilmen als live-actionfilm, dan zijn die twijfels nu helemaal weg. Tim Burton mocht het verhaal in een magische circussfeer onderdompelen en slaagt daar wonderwel in. Ja, we zien Dumbo in de eerste trailer al vliegen en het ziet er zelfs geloofwaardig uit! Als ik een olifant zag, zou die vloog … 

Dumbo, het liefste en zieligste baby-olifantje dat Disney tekende, wordt op het publiek losgelaten in 2019. Tim Burton, vertrouwd met het betere animatiewerk, mag de touwtjes in handen nemen en het ziet ernaar uit dat Burton weer een pareltje geproduceerd heeft. In een magische sfeer, feeëriek en toch gevaarlijk, is het schattige olifantje de superster. De trailer is dan ook boven de verwachtingen goed.

Goede CGI

Wat zien we in de trailer? Een klein (en opvallend goed ge-CGI’d) olifantje dat van z’n moeder gescheiden wordt en onder de hoede wordt genomen van twee kinderen. De klassieke scènes schijnen ook in Dumbo te zitten: het iconische moment dat Dumbo té hoog wordt opgetild in het circus, de roze olifanten en de boze circusdirecteur/ringmeester tekenen allemaal present.

Die laatste rol is er eentje van Danny Devito, wellicht de grootste naam op de affiche als je Burton zelf niet meerekent. Hij mag de rol van ultieme slechterik op zich nemen. Maar ook Eva Green, Colin Farrel en Michael Keaton zullen een rol opnemen in het circus waar Dumbo aan de slag gaat.

Mierzoet verhaaltje met een zwarte rand

Hoewel de verhaallijn van de originele Dumbo vrij eenvoudig is (met ook nauwelijks een uur aan runtime, mag dat niet verbazen), verwachten we op dat vlak behoorlijk veel van de versie in 2019. Waar Dumbo in het circus gepest wordt wegens z’n grote oren, zal er in de live-action remake plaats zijn voor wat extra slechteriken die geld zien in Dumbo’s vliegende stunts.

En hoewel je het Burton niet zou geven, (met Alice In Wonderland, Batman Begins en Planet of the Apes in het achterhoofd), is hij echt wel in staat tot empathisch verhaalvertellen. Het beste bewijs daarvan is wellicht Big Fish, Charlie and the Chocolate Factory en Edward Scissorhands. Ja, Burton heeft een zwart gevoel voor humor, maar misschien is een zwart randje exact wat Dumbo nodig heeft om ‘m geloofwaardig de 21ste eeuw in te dragen. Het mierzoete verhaaltje, daar zijn we klaar mee, maar de versie van Burton, die mag wat ons betreft nu in de zalen komen.

De releasedatum van Dumbo ligt momenteel nog half maart 2019.

Gesponsorde artikelen