Disneyland stopt met gratis FastPass bij populaire attracties

In Disneyland Parijs kon je bij populaire attracties, die bekend staan om hun lange wachtrijen, een FastPass nemen. Zo’n FastPass kon je tot op heden bestellen aan een automaat bij de attractie. Je moest daar gewoon een ticketje nemen, daarop stond een tijdstip waarop je in de kortere FastPass-rij kon aanschuiven. Maar Disneyland gaat nu stoppen met dat systeem.

Binnenkort zal het niet meer mogelijk zijn om gratis in de kortere rij te staan bij je favoriete attractie in Disneyland. Het pretpark heeft namelijk laten weten dat het stopt met de gratis FastPass. In ruil komt er wel een betalende optie.

Disney Premier Access

Het nieuwe systeem krijgt de naam Disney Premier Access. Daarbij zal je per attractie waar je in de kortere rij wil staan, moeten betalen voor een plekje. De optie zal beschikbaar zijn via de officiële app van Disneyland, wie geen smartphone heeft kan ook aan de attracties zelf een Disney Premier Pass kopen.

De prijzen schommelen daarbij tussen de 8 en de 15 euro per persoon per attractie. Het systeem zal in de eerste fase ingevoerd worden bij de attracties Autopia, Big Thunder Mountain, Buzz Lightyear Laser Blast, Peter Pan’s Flight, Ratatouille: The Adventure, Star Tours: The Adventures Continue, Star Wars Hyperspace Mountain en The Twilight Zone Tower of Terror. Je kan maximum drie keer per dag een pass kopen voor éénzelfde attractie.

Meer
Lees meer...