Dit eenvoudig berichtje kan je iPhone of MacBook doen crashen

Dit eenvoudig berichtje kan je iPhone of MacBook doen crashen

Apple heeft opnieuw te maken met een vervelende bug in zijn besturingssysteem. Een vreemd Indisch symbool kan er namelijk voor zorgen dat heel wat van je berichtapplicaties zoals iMessage, WhatsApp en Facebook Messenger crashen en niet meer willen opstarten. De bug zorgt voor problemen op iPhone, MacBook en Apple Watch.

Een simpel berichtje kan er blijkbaar voor zorgen dat je iPhone crasht. Het gaat om een teken uit de Indische taal Telugu. De blog Mobile World ontdekte de bug die voor heel wat problemen kan zorgen.

Als je op je iPhone een berichtje krijgt met dat teken, zal je smartphone crashen. Daarna is het niet meer mogelijk om de applicatie waarop je dat bericht hebt gekregen te openen.

WhatsApp, iMessage, Facebook Messenger, …

Volgens de website The Verge zorgt het speciale teken in heel wat applicaties voor problemen. Niet alleen iMessage is vatbaar voor de bug, maar ook onder andere WhatsApp, Facebook Messenger en Gmail kunnen blokkeren als je erop zo’n bericht krijgt. Skype en Telegram lijken geen last te hebben van de bug.

Het probleem beperkt zich ook niet tot iPhones alleen, want ook op bij MacBook en zelfs op de Apple Watch kan het Indische teken voor een crash zorgen.

Wachten op update naar iOS 11.3

Apple heeft nog niet gereageerd op de problemen, maar lijkt wel op de hoogte te zijn. In de volgende update van iOS is de bug namelijk verholpen. Dat blijkt alleszins uit testen op de bètaversie van iOS 11.3. Wanneer die update voor iedereen beschikbaar zal zijn, is wel nog niet geweten.

Bekijk hoe de bug iMessage doet crashen op deze iPhone:

Gesponsorde artikelen