Dit einde van ‘Black Mirror: Bandersnatch’ werd het minste gekozen

‘Black Mirror: Bandersnatch’ is een unieke kijkervaring waarbij je zelf beslist wat er gebeurde. Daardoor kan je dus heel wat verschillende eindes uitkomen. Dit is het minst populaire einde van ‘Black Mirror: Bandersnatch’.

Elf verschillende eindes telt Black Mirror: Bandersnatch. Misschien heb je er maar eentje gezien of misschien ben je zoals ons twintig keer opnieuw begonnen om zo alle eindes te kunnen bekijken. Netflix heeft nu enkele cijfers vrijgegeven waaruit duidelijk wordt welke keuzes het vaakste gemaakt werden.

Minst populaire einde

Zo is het opvallend dat het einde waarbij Stefan terugkeert in de tijd en zijn verleden verandert, het minst populaire is bij de kijkers. We zagen Stefan dus allemaal liever z’n vader vermoorden en al dan niet in stukjes hakken.

Voor deze cijfers werd gekeken naar de vijf grote eindes. Dit zijn de eindes waarbij Stefan zijn vader vermoordt, hem in stukjes hakt en zijn spel een succes wordt (1), het einde waarbij Stefan z’n vader begraaft, maar hij in de gevangenis belandt (2), het einde waarbij Tuckersoft failliet gaat (3), het meta Netflix-einde (4) en het einde waarbij Stefan terugkeert in de tijd en sterft bij zijn psychologe (5). Dat laatste, wat door velen ook het “echte einde” wordt genoemd, werd dus het minste gekozen door de kijkers van Bandersnatch. We gingen met z’n allen liever voor actie en brutaal geweld dan een tearjerker van formaat.

Andere cijfers

Naast de cijfers over de verschillende eindes heeft Netflix ook cijfers gelanceerd over andere keuzes in de aflevering. Zo ging bij de allereerste vraag van de film, welke cornflakes je wil eten als ontbijt, 60 procent voor de Frosties en koos de overige 40 procent voor Sugar Puffs.

Wie zich slecht voelde over de keuze om de job van Thakur meteen te aanvaarden, om dan al direct opnieuw aan het verhaal te moeten beginnen, hebben we goed nieuws. Je bent niet alleen. Maar liefst 73 procent van de kijkers van Black Mirror: Bandersnatch ging al meteen “in de fout”. Al is het natuurlijk niet zo vreemd om Stefan die grote kans om te werken in het bedrijf van zijn idool te gunnen.

En daarbij, als we uiteindelijk kijken waar die keuze om de job niet te aanvaarden Stefan gebracht had, had hij beter naar die 73 procent van zijn “friends from the future” geluisterd. Dan was zijn spel misschien niet het grootste succes, maar had hij wel een stabiel en lang leven gehad.

Tea time

Verder viel het ook op dat Britten zodanig gesteld zijn op hun tea time, dat ze het niet over hun hart kregen om Stefan z’n thee over de slecht functionerende computer te laten uitgieten.

Wereldwijd koos 55,9 procent van de kijkers ervoor om de thee te “verspillen”, in het Verenigd Koninkrijk lag dat percentage met 52,9 procent toch een stuk lager. Thee boven alles daar aan de andere kant van het Kanaal.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...