Dit eten Angelina Jolie, Hugh Grant en de sterren op de BAFTA’s vanavond

Dit eten Angelina Jolie, Hugh Grant en de sterren op de BAFTA’s vanavond

Het awardsseizoen is in volle gang en vanavond is het tijd voor de Britse film en tv-prijzen: de BAFTA’s. Wie de prijzen wint, wie gesnubd wordt, wie wat draagt: dat valt allemaal nog te bekijken. Wat wel al vaststaat is dat je voor de crème de la crème niet zomaar een spaghetti bolognaise op tafel zet. Wij bekeken even het menu dat voor de sterren gemaakt wordt.

Als je de fenomenaalste A-listers wil ontvangen dan moet je als award niet alleen wat prestige uitstralen, het helpt als je een leuke goodiebag en ditto menu kan aanbieden. Dat zijn ze bij de BAFTA’s vanavond wel van plan, Anton Manganaro, de chef van het BAFTA-huis in Picadilly, heeft dan ook een exquis driegangenmenu om aan de sterren voor te schotelen.

Drie gangen

De Angelina Jolie’s van deze wereld beginnen met een crème van selder en appelgelei, geserveerd met gepekelde selder en appel, gouden rozijnen, crackers met zaadjes en hazelnoten. Nadien volgt er een hoofdgerecht, waar uiteraard een vegetarische editie van bestaat.

De vleeseters mogen zich verheugen op lam: een lamskoteletje en schouder, geroosterde knoflook en thijm, aardappelgratin, kool en aardappeltjes vormen een oer- en oer-Brits menu. Vegetariërs krijgen een combinatie van zoete aardappel, gewokte bok choy, een gember en korianderpakketje, en kokosnoot met mango en chilisalsa en eeen basilicumsaus. Klinkt beter dan onze take-awayplannen om naar de BAFTA’s te kijken.

Het dessert is een chocoladeganache van 76% cacao NicaraguaSupermilk Chuno Pebble chocolade met sesamzaad en gezouten karamel.

Taittingerchampagne

Om al dat lekkers door te spoelen, mogen de sterren nippen van Taittingerchampagne, gevolgd door Villa Mariawijn en als digestiefje een Rémy Martin-cognac. Niet slecht, als je weet dat je ook nog kans maakt op een mooie prijs.

iStock

Gesponsorde artikelen