Dit excuus roept Rob Vanoudenoven in na verloren finale in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ …

Dit excuus roept Rob Vanoudenoven in na verloren finale in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ …

Rob Vanoudenhove trad gisteren al voor de derde keer aan in ‘De Slimste Mens ter Wereld’, maar het werd niet meteen een succes. Want na amper één aflevering mocht hij al beschikken. In de finale gaf hij een enorme voorsprong nog uit handen. “Mijn eigen domme schuld”, zegt hij vandaag in Dag Allemaal. Maar toch heeft hij wel een verklaring voor zijn rare tactische keuze in de finale, waarbij hij zich nog onder Bartel liet zakken.

Rob Vanoudenhove en Goedele Wachters streden in het laatste videofragment nog voor de titel van ‘Slimste Mens’, maar daar al zou Rob aantonen dat hij er misschien niet helemaal bij was met z’n hoofd. Het vierde antwoord vond hij nog, maar hij stopte meteen daarna.

Weg overwinning dus, en daarom moest hij het in de finale opnemen tegen Bartel Van Riet, die wel met een grote achterstand begon. Maar dat is niet altijd een nadeel. Vraag dat maar aan Steven Van Herreweghe, die in de grote finale in 2007 met bijna 300 seconden achterstand op Marc Reynebeau begon maar toch nog aan het langste eind trok. Eenzelfde scenario tekende zich af in de finale van de eerste aflevering van het vijftiende seizoen. De achterstand van Bart op Rob verkleinde zienderogen, al werd de finale wel beslist door een actie van Rob zelf.

“Erik mag me nog eens bellen”

“Ik liet mijn seconden zakken tot onder die van Bartel om hem vervolgens weg te spelen”, legt hij uit in Dag Allemaal. “Maar ik was compleet uit het oog verloren dat Bartel zelf nog aan de beurt mocht komen. Mijn eigen domme schuld.” Hij was er dus blijkbaar niet helemaal met z’n hoofd bij. Maar daar heeft hij een goede verklaring voor. “Ik zoek geen uitvluchten, maar ik had wel net een enorm drukke dag achter de rug”, stelt hij. “Ik moest door omstandigheden ook enkele wegen vroegere aantreden dan gepland. En de zenuwen, hé.”

Hij verklaarde eerder deze week nog dat hij in zijn eerste deelname opzettelijk verloor, maar deze keer is Rob er alleszins het hart van in. “Ik heb er een nacht van wakker geleden, ja. Telkens weer zag ik dat laatste scherm voor mij”, vertelt hij. “Mocht Erik me nog eens bellen, ik zou weer meedoen. Maar als ik er dan weer direct uitvlieg, duik ik ergens een jaar onder!”

Gesponsorde artikelen