Dit gebeurt er als je een thermos thee uitgiet bij -40 graden Celsius

Dit gebeurt er als je een thermos thee uitgiet bij -40 graden Celsius

Als het buiten koud genoeg is, dan kan warm water zich onmiddellijk omvormen tot ijs. En dat is exact wat fotograaf Michael Davis op prachtige wijze heeft weten vast te leggen. Hij ging met zijn vriend Markus Siivola naar het Canadese poolgebied om temperaturen van -40 graden Celsius te vinden.

Davies zelf woont in het afgelegen Pangnirtung, een stuk van Canada dat enkel per vliegtuig te bereiken is. Daar leeft hij intussen al tien jaar van zijn fotografie. De temperatuur schommelt tijdens de wintermaanden meestal tussen de -25 en -35 graden Celsius, maar deze fotoshoot werd gedaan in een temperatuur van maar eventjes -40 graden Celsius.

Volgens Davies ging er heel wat planning aan vooraf. “We hebben maar twee uur en een half tussen zonsopgang en zonsondergang, en niet al dat licht is bruikbaar voor foto’s”, zo vertelt hij aan fotografiesite PetaPixel. Maar ze vonden toch een perfecte locatie, zo’n 45 minuten met de snowmobiel van Pangnirtung.

Davies en Siivola hadden verschillende thermosflessen gevuld met warme thee. Op het juiste moment begon Siivola de thee in één ruk uit de thermos te kappen. Dat moment werd rustig afgewacht, want er mocht geen wind zijn, en de temperatuur moest ook laag genoeg blijven. En dan was het perfecte moment aangebroken. Je kan grotere versies van de foto bekijken op Davies’ Flickr-account.

Gesponsorde artikelen