Left Right
scrollTop top

Dit geheime ingrediënt maakt de frietjes van McDonald’s verslavend


Dit geheime ingrediënt maakt de frietjes van McDonald’s verslavend

Ben jij ook zo verslaafd aan de frietjes van McDonald’s? Er is een verklaring! De hamburgerketen voegt aan z’n frietjes een bijzonder ingrediënt toe dat ze zo lekker maakt. Het zorgt er ook wel voor dat de frietjes niet geschikt zijn voor veganisten.

Mc Donald’s voegt een bijzonder ingrediënt toe aan zijn frietjes dat ze zo lekker maken. Ze noemen het ‘natural beef flavour’ en bewerken er hun frietjes mee. Het product bestaat voornamelijk uit gehydrolyseerde melk- en tarwe. Dat lijkt op alledaags melkpoeder.

Melk en tarwe

Zo’n poeder reageert wanneer het in contact komt met water. Tijdens het hydrolyse-proces worden de graan- en melkproteïnes afgebroken door er water aan toe te voegen. Het resultaat van dat proces geeft de frietjes een vleesachtige smaak. Er zit dus melk in de frietjes van Mc Donald’s, wat ervoor zorgt dat ze niet gegeten kunnen worden door veganisten.

Meer dan alleen maar zout

De frietjes die bij McDonald’s worden gebakken, komen van de plantages van McCain. In een video legt Mario Dupuis de productiemanager van McCain uit hoe hij van zijn aardappelen frietjes maakt. “Zodra de aardappelen gesneden zijn, worden alle natuurlijke suikers verwijderd zodat ze tijdens het bakproces allemaal dezelfde kleur hebben.” Na dat proces worden de frietjes bewerkt met een dextrose oplossing, een onnatuurlijke suiker die er mee voor zorgt dat de frietjes een goudgele kleur krijgen na het frituren. Ze worden vooraf ook bewerkt met een product dat het grijs worden van de frietjes voorkomt. Aan de frietjes wordt in het restaurant zelf ook nog sojaolie en zout toegevoegd. Wie minder of geen zout op z’n frietjes wil, kan dat altijd vragen.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.640.945
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618