Left Right
scrollTop top

Dit hebben we nodig voor de feestdagen: een app die vertelt welke wijn bij welk gerecht past


Dit hebben we nodig voor de feestdagen: een app die vertelt welke wijn bij welk gerecht past

Heb jij het ook altijd moeilijk om een geschikte wijn te vinden bij de gerechten die je klaarmaakt? Gewoon omdat je er te weinig van weet? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want er is nu een app waarmee je de perfecte match kunt vinden. En nog beter: de app – Corkscrew – is gewoon gratis te downloaden.

Ben jij ook zo iemand die minutenlang voor het wijnrek in de supermarkt staat te twijfelen? En weet je ook op restaurant niet welke wijn je moet kiezen? Gewoon omdat je niet genoeg weet over wijn en de combinatie met eten, zodat je moet afgaan op de informatie die op het etiket staat? Dan moet je deze app – die ook wel ‘de sommelier in je zak’ genoemd wordt – zeker downloaden: Corkscrew voor Android

of iOS.

De app werkt via twee databases: eentje voor de wijn en eentje voor het eten. Daaruit worden dan potentiële combinaties voorgesteld aan de gebruiker. “We zijn in staat om een zekere compatibaliteitsgraad te vinden tussen een willekeurig gerecht en een willekeurige wijn”, vertelde de oprichter van de start-up Matt Gertner aan Business Insider.

Restaurant en thuis

Op dit moment zijn er al een paar restaurants in Londen waar je de app kunt gebruiken. Je geeft dan gewoon in welk gerecht je van plan bent om te bestellen, en de app geeft suggesties voor de wijn. Het aantal restaurants is voorlopig nog beperkt, maar de start-up is van plan om snel uit te breiden naar de rest van het Verenigd Koninkrijk én de rest van de wereld.

Maar ook thuis kan je de app gebruiken, als je gewoon ingeeft welk gerecht je wil maken. Dat kan door bijvoorbeeld ‘vis’ of ‘pasta’ in te geven. De aangeboden wijnen kan je daarna nog selecteren op kleur, prijs en hoeveelheid.

Voor de heeft Corkscrew samengewerkt met sommelier Matt Day, die de wijnen rangschikte op basis van hun aciditeit, alcoholgehalte, zoetheid, fruitgehalte, en ze dan aan een bepaalde ‘smaak’ toevoegde. Daarna werden de verschillende smaken toegewezen aan bepaalde gerechten, met een verschillende combinatiegraad. Dus als je het advies van de app opvolgt, zou je de perfecte combo moeten hebben. Sowieso het proberen waard, zeker tijdens de feestdagen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…