Dit iPhone X-probleem zal jij binnenkort ook tegenkomen, maar Apple werkt aan een oplossing

Dit iPhone X-probleem zal jij binnenkort ook tegenkomen, maar Apple werkt aan een oplossing

De nieuwe iPhone X is duur en dan mag je kwaliteit verwachten, maar de smartphone blijkt een mankementje te hebben waar we écht niet mee kunnen leven: het scherm is niet responsief bij koude temperaturen. En de winter komt eraan, dus dat wordt al heel snel een groot probleem. 

De nieuwe iPhone X kreeg al commentaar omdat ie zo duur is, en de verkoopscijfers van iPhones tout court zouden tegenvallen. Nu heeft de topper van Apple nog een extra probleem aan z’n been: het scherm van de iPhone X zou namelijk niet meer reageren als de temperaturen onder nul dalen.

Geen reactie bij koude

Een iPhone X kan je volgens Apple veilig gebruiken op een temperatuur “tussen de 0 en 35 graden Celsius”, niet bepaald een hele wijde radius, maar voldoende voor de meeste Vlaamse dagen. Alleen in de winter kan het wel eens stevig onder nul gaan en dan heb je dus een probleem. Geen drama: je iPhone X doet het gewoon slecht met acute weersveranderingen.

Na enkele seconden opwarmen zou je scherm het dus gewoon wel moeten doen. Alleen, dat is misschien niet zo erg in Cupertino, waar Apple z’n hoofdkwartier heeft, en waar het zo goed als nooit onder nul gaat, maar in België zit je dus nu ongeveer in de shit.

Brekend glas

Zeker omdat de iPhone X zich blijkbaar niet al te hard aan z’n gebruiksaanwijzing houdt: al bij vijf graden of minder zouden sommige iPhones een scherm hebben dat dienst weigert. Voor die prijs, zou je nochtans kwaliteit verwachten. Deze bug komt na een test van The Guardian, die uitwees dat de iPhone X, volgens Apple nochtans “de iPhone met het onbreekbaarste glas ooit”, eigenlijk best breekbaar is. Het is ook meteen de iPhone die het duurst is om te repareren.

Apple is intussen op de hoogte van het probleem, en ze beloven volgens Loopinsight een softwareupdate die het probleem zou moeten oplossen. Wanneer die softwareupdate eraan komt, is echter nog niet duidelijk, al houden wij onze vingers gekruist dat het voor de harde winter is.

Gesponsorde artikelen