Left Right
scrollTop top

Dit is de echte reden waarom K3’tjes zich als Kim, Kate en Kylie voorstelden (nee ’t was niet alleen een 1 aprilgrap)


Dit is de echte reden waarom K3’tjes zich als Kim, Kate en Kylie voorstelden (nee ’t was niet alleen een 1 aprilgrap)

Was jij erin getrapt? Velen zullen het wel door hebben gehad, maar er was vandaag even verwarring ontstaan toen de K3’tjes Hanne, Marthe en Klaasje zich voorstelden als Kim, Kate en Kylie. Natuurlijk ging het om een 1 aprilgrap, maar het doel was niet alleen om iedereen voor de gek te houden. Met deze actie lanceren de meiden hun allereerste animatiereeks: ‘De avonturen van K3.’ 

“Halloooo! Wij zijn Kim, Kate en Kylie”, zo stelden de K3’tjes zich voor in een filmpje die productiehuis Studio100 vandaag de wereld in stuurde. “Grapjuuh! Sorry aan iedereen, maar de naamsverandering was een 1 aprilgrap.”

Wij geloofden er ook helemaal niks van. Maar … “wat wel echt is, is dat de animatiereeks volgende week zaterdag 9 april start bij VTMKZOOM”, vertelt Klaasje in het filmpje. Hier bedoelt ze hun allereerste animatieserie ‘De avonturen van K3’.

Kim, Kylie en Kate is niet toevallig

Op zaterdag 9 april start de tekenfilmserie. en zal vanaf dan elke zaterdag- en zondagochtend om 08.00 uur ’s morgens te zien zijn op VTMKZOOM. De namen Kim, Kylie en Kate zijn dan ook niet toevallig verzonnen. Zo heten de K3’tjes in de internationale versie die bijvoorbeeld in Frankrijk te zien zal zijn.

In de serie komen de meiden – zoals de titel ook zegt – samen met de chauffeur van hun tourbus in de meest zotte avonturen terecht. “Tijdens ‘De avonturen van K3’ zijn we altijd op weg naar een optreden. Maar onderweg komen we altijd wel wat tegen”, vertelt Marthe aan VTM Nieuws. “Ja, en met de kracht van K3 kunnen we dat dan meestal wel oplossen”, vult Klaasje aan. “Wij samen, voor eeuwig en altijd K3”, aldus de meiden.

Toch niet zo gemakkelijk, een tekenfilmserie inspreken

Dat de K3’tjes naast zingen ook goed moeten kunnen acteren is al lang bekend. En voor een tekenfilm is dat helemaal niet zo gemakkelijk, vertelt Marthe. “In het begin was het moeilijk om in te spreken, omdat je een klokje hebt staan naast je scherm. En voor je tekst stat telkens een tijd. Precies op dat tijdstip moet je je tekst zeggen.”

De K3’tjes mogen weer een nieuw mijlpaal van hun bucketlist afstrepen. Na eerste concerten, albums, videoclips … hebben ze nu ook een eerste animatieserie op hun naam staan, met hun eigen stemmen. Hanne: “Ik vind het leuk dat je achteraf het resultaat kan zien. Het is zo gek om jezelf te zien als getekend figuurtje en dan ook nog eens je stem op de personage te horen.”

‘De avonturen van K3’: vanaf 9 april elke zaterdag en zondag om 08.00 uur op VTMKZOOM.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810