Dit is de vrouw die Tesla (ook) gaat leiden, na de straf van Elon Musk

Dit is de vrouw die Tesla (ook) gaat leiden, na de straf van Elon Musk

Elon Musk moest zijn zitje aan het hoofd van de raad van bestuur bij Tesla afgeven wegens tweets, maar het bedrijf kan niet zonder voorzitter. Robyn Denholm zal zich in die zetel zetten, dit weten we al over de nieuwe topvrouw bij Tesla.

Robyn Denholm, dat is de naam van de nieuwe topvrouw bij Tesla. CEO Elon Musk moest na enkele misplaatste tweets, die zware effecten hadden op de beurswaarde van Tesla, plaats ruimen aan het hoofd van de raad van bestuur, maar nu is er dus vervanging. Denholm zal enkel Musks zetel als voorzitter overnemen, CEO blijft de man achter The Boring Company wel.

Telstra

Denholm zit al vier jaar in de raad van bestuur bij Tesla, ze is in de zakenwereld vooral bekend als CFO bij Telstra, het grootste telecombedrijf van Australië. Maar Denholms is al langer met auto’s bezig dan Musk zelf, waarschijnlijk. Haar ouders hadden een tankstation in New South Wales. Ze had trouwens voor haar postje bij Tesla al een Model S besteld, intussen zit ze aan haar derde Tesla.

En da’s niet het enige: Denholm is ook verantwoordelijk geweest bij techbedrijf Juniper, zo’n beetje de marktleider voor netwerksystemen én bij Toyota. Tesla mixt, volgens Denholm zelf, twee van haar passies: auto’s en innovatie.

tesla

Hoe veel verdient de voorzitter van Tesla?

Arm zal Denholm niet worden van haar nieuwe job: ze zal zo’n 300.000 dollar (262.294 euro) per jaar gaan verdienen en krijgt daar ook nog eens 8.000 beursopties bovenop. Dat kost het bedrijf meteen een stuk meer dan voormalige voorzitter Musk, die beloofde om Tesla eerst winstgevend te maken voor hij een loon zou opstrijken.

Hoewel Denholm deel was van een groep aandeelhouders die Musk terechtwezen na zijn tweets, heeft die laatste nu (op Twitter) laten weten dat hij volledig achter Denholm staat. Zij was ook één van de leden van de taskforce die moest kijken of Tesla van de beurs kon gehaald worden. Zo ver kwam het niet, maar dat heeft Denholm geen windeieren gelegd. Of ze ook CFO bij Telstra zal blijven, is nog onzeker.

Gesponsorde artikelen