“Dit is een belediging”: in Marokko zijn ze razend over hun WK-truitjes

“Dit is een belediging”: in Marokko zijn ze razend over hun WK-truitjes

In Marokko is er momenteel een dikke rel over het shirt waar de nationale ploeg op het WK in Rusland zou moeten mee spelen. Zou, want de Leeuwen van de Atlas vinden het huidige ontwerp van het WK-shirt een belediging en er moeten wellicht nieuwe gemaakt worden. Als de deal met Adidas al niet wordt opgeblazen.

Waarom gebeurt dit zo kort voor het WK? Wel, in tegenstelling tot andere landen waar Adidas de truitjes voor heeft ontworpen, hebben ze dat ontwerp in Marokko zo lang mogelijk geheim gehouden.

De reden: namaak. Voetbalshirts zijn big business in Marokko en Adidas vreesde dat een te snelle release van de WK-shirts ertoe zou leiden dat Marokkaanse fans vooral namaaktruitjes zullen kopen in plaats van de originele.

Nu is het er dus wel en het stelt iedereen teleur in Marokka blijkbaar. De meeste fans vinden het te eenvoudig; een wit shirt met alleen bovenop wat rode vlakken.

De shirts die Adidas voor bijvoorbeeld België, Colombia, Duitsland en Argentinië maakte, “zien er indrukwekkender uit”.

Adidas buiten?

Faouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, laat aan de Marokkaanse krant Assabah weten dat Adidas met het huidige ontwerp niet heeft voldaan aan enkele voorwaarden in het sponsorcontract. Hij zou daarom al een zoektocht zijn begonnen naar een andere shirtsponsor.

Gesponsorde artikelen