Dit is er zwaar over: BMW-wrak “stakingsbreker” wordt te koop aangeboden “om vakbonden koekje van eigen deeg te geven”

Sommige mensen gaan wel héél ver in hun woede tegen de stakers. Zoals deze verkoper, die z’n afgeleefde BMW van de hand wil doen. “Stakingsbreker” wordt verkocht voor 500 euro. De bijpassende verkoopspraat laat geen twijfel: “Ga zonder papieren hiermee de baan op, zodat je niet kan worden vervolgd en geef de vakbonden een koekje van eigen deeg!”

Je kan het humor noemen, maar dit gaat toch wel bijzonder ver. Een BMW-wrak ter waarde van 500 euro, zonder papieren uiteraard, wordt verkocht als “stakingsbreker” op de website 2dehands.be. 

De stakingen zo beu als koude pap?

“Ben je de frequente stakingen zo beu als koude pap? Kan je niet gaan werken omdat je de toegang wordt ontzegd? Of ben je werkgever en wil je je firma laten verder draaien? Dan heb ik goed nieuws voor je!”, schrijft de verkoper. 

“Ook ideaal voor een Syrië-veteraan”

De tekst laat geen twijfel bestaan: “Deze woeste bolide doorbreekt al die stakingspiketten in een handomdraai! Vakbondslieden slaan op de vlucht voor dit kwaad loeiend monster! Het vervaarlijk uitziend konijntje maakt het allemaal nog grimmiger! Ga zonder papieren hiermee de baan op, zodat je niet kan worden vervolgd en geef de vakbonden een koekje van eigen deeg!”

De verkoper is duidelijk met politiek bezig: “Bart Dewever (sic.) wou hem kopen, maar geweigerd omdat ik zijn huwelijk niet kapot wil.Ook ideaal voor de Syrië-veteraan.”

De wagen staat al een tijdje te koop, sinds 23 oktober 2014. De tekst is recent aangepast. Voor het “de stakingsbreker” werd, was het wrak “Rat-BMW te koop-laat hiermee meisjesharten sneller slaan!”. 

Meer
Lees meer...