Dit is het gigantische bedrag dat Apple al verdiende met zijn App Store

Dit is het gigantische bedrag dat Apple al verdiende met zijn App Store

Applicaties in de App Store op je iPhones of iPad zijn meestal niet duur, maar vele kleintjes maken iets groot, blijkt nog maar eens. Apple zou namelijk al zo’n 26.7 miljard euro verdiend hebben met de verkoop van applicaties via zijn iPhones en iPads. Dat blijkt uit cijfers die het zelf bekend maakte.

De cijfers van Apple komen er naar aanleiding van de ontwikkellaarsconferentie WWDC die volgende week plaats heeft. Daarin laat Apple weten dat ontwikkelaars van applicaties via de App Store al 62,5 miljard euro hebben verdiend sinds 2008, toen de App Store werd ingevoerd op de iPhone 3G.

Aangezien Apple altijd heeft gezegd dat die ontwikkelaars 70 procent van de inkomsten krijgen en zijzelf 30 procent, heeft de smartphonegigant dus al 26,7 miljard euro verdiend … gewoon door die applicaties te laten downloaden op zijn toestellen.

Maandag mag er op de ontwikkellaarsconferentie trouwens heel wat groot nieuws verwacht worden. Naast belangrijke software-updates zou er ook nieuws zijn over nieuwe iPads en updates van bestaande Mac-computers.

Gesponsorde artikelen