Dit is het land waar iedereen binnenkort op vakantie gaat

Dit is het land waar iedereen binnenkort op vakantie gaat

Frankrijk, Spanje en Turkije hebben afgedaan als topvakantiebestemmingen, dat toont onderzoek aan. In 2030 zal er namelijk één bestemming zijn die de gouden medaille krijgt, maar voor ons is het toch een eindje vliegen.

De muur, de cultuur en de verboden stad: als wij China zeggen, dan kan je wellicht een pak bestemmingen opnoemen die je zeker nog wil zien in het land van de rijzende zon. En daar ben je niet alleen in: volgens onderzoek van dataminer Euromonitor International zou China namelijk dé populairste bestemming van de komende jaren worden.

Mag het iets goedkoper? Hier zijn tien landen waar je zelfs met een kleine portemonnee naartoe kan.

Waarom China?

Hoe komt dat? Niet omdat China plots even goede wijn maakt als Frankrijk (één van de topbestemmingen, met 87 miljoen toeristen elk jaar), maar omdat de economie er gewoon anders uit zal zien in 2030. Tegen dan zou de Aziatische economie enorm gegroeid moeten zijn en daar volgt traditioneel ook veel toerisme op. Wie in Japan of Zuid-Korea woont, staat op een wip in China en dat maakt van de Republiek de ideale vakantiebestemming.

Dit zijn nog 10 topbestemmingen!

China doet ook enorm z’n best om het voor toeristen aangenamer te maken. Zo is de infrastructuur er behoorlijk op aan het vooruit gaan en ook qua hygiëne maakt het land in de steden grote sprongen voorwaarts.

Vakantie naar China

Wat bezoek je zoal in China? De bekendste bestemmingen zijn natuurlijk de Chinese Muur, het terracottaleger, het Shenghu-park waar de reuzenpanda nog te vinden is en natuurlijk Hong Kong. Wie iets specialer zoekt, gaat naar Lhasa, maar als je écht wil vermijden dat je tussen de drommen staat, boek dan nu maar je retourtje Peking, voor het te laat is.

Gesponsorde artikelen