Dit is het najaar van Eén: veel oude toppers en een vleugje ‘Man Bijt Hond’-nostalgie

Dit is het najaar van Eén: veel oude toppers en een vleugje ‘Man Bijt Hond’-nostalgie

Vanaf september begint Eén weer aan z’n najaarsprogrammatie en die belooft dit jaar de moeite te worden. Veel oude topreeksen keren terug, maar er staan ook mooie nieuwe programma’s op de planning. Tijd om je tv-avonden te beginnen plannen.

De zomer loopt op z’n einde dus is het tijd voor de zenders om hun najaarsprogrammatie voor te stellen. Bij Eén kiezen ze voor een mix van nieuwe reeksen en oude toppers die een nieuw seizoen krijgen of opnieuw uitgezonden worden. Dit is wat je mag verwachten.

NIEUW OP EEN

Zelfde deur, 20 jaar later

Het eerste nieuwe programma is Zelfde deur, 20 jaar later. Dit is een programma dat voor sommigen waarschijnlijk een behoorlijke portie nostalgie met zich mee zal dragen. In Zelfde deur, 20 jaar later gaat Martin Heylen namelijk op bezoek bij de mensen bij wie hij 20 jaar geleden in Man Bijt Hond binnenviel. Hij gaat, opnieuw onverwacht, kloppen op dezelfde deuren als 20 jaar voorheen en kijken hoe het leven van de mensen achter de deur in de afgelopen twee decennia veranderd is.

‘Zelfde deur, 20 jaar later’ is vanaf 6 september elke donderdagavond te zien om 20.40 uur.

VRT

Over water

Dit najaar krijgen we ook de nieuwste fictiereeks van Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda te zien. Over water wordt omschreven als een psychologische dramareeks en gaat over John Beckers (Tom Dewispelaere), een voormalige tv-ster. Hij is net ontslagen uit de afkickkliniek en probeert de draad van zijn leven opnieuw op te pikken. Daarom gaat hij aan de slag in de haven, maar dat blijkt al snel een moeilijke omgeving te zijn. Want hij raakt verzeild in het circuit van de cocaïnehandel. De reeks beschikt over een Vlaamse sterrencast met onder andere Tom Van Dyck, Natali Broods, Kevin Janssens, Ruth Becquart en Jeroen Perceval en belooft dus de moeite te worden.

‘Over water’ zal later dit najaar te zien zijn op Eén.

Last days

Last days is het derde deel van het drieluik van fotografe Lieve Blancquart, die eerder al Birth day en Wedding day maakte. Deze keer zal ze dus de wereld rondreizen op zoek naar rituelen die plaatsvinden op de laatste dagen van iemands leven of na de dood.

Lieve brengt zo een bezoek aan Okinawa, een Japans eiland waar ze zal leren hoe ze 100 jaar kan worden, maar ze trekt ook naar Sulawesi, waar ze doden ritueel opgraven en aankleden.

‘Last days’ is vanaf 4 september elke dinsdagavond te zien om 20.40 uur.

Kinderziekenhuis 24/7

Kinderziekenhuis 24/7 is het nieuwste programma van de makers van Spoed 24/7 en Politie 24/7. Het volgt, zoals de titel al doet verraden, het reilen en zeilen in het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. We kijken er mee in de operatiekamer, het revalidatiecentrum, enzovoort. Het belooft alvast een emotionele reeks te worden.

‘Kinderziekenhuis 24/7’ zal vanaf 3 september elke maandag te zien zijn om 20.40 uur.

De veiligheid van het land

Het laatste nieuwe programma dat we dit najaar te zien krijgen op Eén is De veiligheid van het land. In dit programma krijgen we een blik achter de schermen bij het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken. We volgen zo mee op het NAVO-bezoek van Donald Trump, maar ook tijdens de Gentse Feesten en de wedstrijden van de Rode Duivels op het wereldkampioenschap voetbal.

‘De veiligheid van het land’ zal later dit jaar te zien zijn op Eén.

NIEUW SEIZOEN

Verschillende reeksen krijgen ook een nieuw seizoen op Eén. Zo komt Reizen Waes terug. In het vierde seizoen van Reizen Waes ruilt Tom Waes de exotische bestemmingen op andere werelddelen in voor Europa. Hij bezoekt zo onder andere Oekraïne en IJsland. En als we de beelden uit de trailer mogen geloven, beloven het ook deze keer weer interessante en atypische reisbestemmingen te worden. Ook Die Huis krijgt een nieuw seizoen. Eric Goens reist opnieuw af naar Zuid-Afrika om daar bekende Vlamingen te ontvangen en hen hun verhaal te laten doen. Vooral de aflevering met Stefaan Degand belooft emotioneel te worden. Stefaan Degand verloor vorig jaar zijn vrouw Julie en zijn ongeboren dochtertje. In Die Huis spreekt hij openhartig over het pijnlijkste moment uit zijn leven. Ook acteur Filip Peeters, tv-kok Piet Huysentruyt en politica Zuhal Demir zullen een bezoekje brengen aan de Zuid-Afrikaanse villa van Eric Goens.Ook fictiereeksen Zie mij graag en Professor T. krijgen een nieuw seizoen. In Zie mij graag volgen we verder (liefdes)leven van Anna (Alejandra Theus) en haar zoektocht naar een nieuwe liefde. En we krijgen het vervolg van Professor T. te zien. Professor Teerlinck (Koen De Bouw) zit in de gevangenis en da’s geen goede locatie voor hem. Hoe het verder verloopt voor Professor T. kan je vanaf 9 september elke zondagavond om 21.20 uur volgen. De Klas krijgt ook een nieuw seizoen met opvallende ‘leerkrachten’. Zo zullen we dit seizoen Karolien Debecker, Dina Tersago, Adil El Arbi, Wim Lybaert, Staf en Mathias Coppens, Jani Kazaltzis, Goedele Liekens en Sven De Leijer voor de klas zien staan. Ze zullen elk een een les geven aan een klas met 16-jarigen en met hen in dialoog treden. De klas is vanaf 5 september elke woensdag te zien om 20.40 uur.Opvallend dit najaar is dat Radio Gaga, het gevierde Canvas-programma waarin Joris Hessels en Dominique Van Malder met hun zelfgebouwde radiocaravan het land rondreizen op zoek naar bijzondere verhalen. Het mooie en ontroerende programma verhuist dus van Canvas naar Eén en zal dit najaar daar te volgen zijn.Tot slot keren ook Buurman, wat doet u nu?, Kalmte kan u redden, Weg zijn wij en Over eten terug. En uiteraard mag je ook Thuis, Blokken, Iedereen Beroemd, Dagelijkse kost en de duidingsprogramma’s van Eén opnieuw verwachten.

Gesponsorde artikelen