Dit is het nieuwe (20 jaar oudere!) lief van Jennifer Lawrence …

Dit is het nieuwe (20 jaar oudere!) lief van Jennifer Lawrence …

Na een paar maanden verbergen en verzwijgen is het nu toch officieel zover: Jennifer Lawrence is red carpet-official met haar nieuwe lief. Cultregisseur Darren Aranofsky is de gelukkige en hij mag dan twintig jaar ouder zijn, de twee schijnen zich dat zeer weinig aan te trekken. 

Een beetje filmlover kent Darren Aranofsky al langer dan z’n huidige poulain Jennifer Lawrence. Lawrence, die vooral bekend werd als Katniss Everdeen in The Hunger Games, schrijft dit jaar ook Mother, Aranofskys nieuwe film, op haar conto. Een droom voor elke jonge actrice, maar Lawrence streept niet alleen ‘hoofdrol in een film van een topregisseur’ van haar bucketlist, ze begon ook meteen een romance met de man.

Aranofsky heeft nauwelijks nog een introductie nodig. Hij regisseerde Requim for a Dream, The Fountain, Black Swan en recent het minder goed onthaalde Noah. Met Mother keerde hij terug naar de mysterieuze, aparte films die hem bekend maakten, en Jennifer Lawrence mocht daar meteen haar kunnen gaan bewijzen naast, onder andere, Javier Bardem.

Tijdens de opnames van Mother, een rol die Lawrence overigens aanvaardde zonder zelfs maar naar het script te kijken, vielen de twee voor elkaar. Toch stond Javier Bardem opvallend tussen de twee tijdens de promotour van Aranofskys laatste prent. Tijdens de premiere in New York mocht het dan finaal toch geweten zijn: de twee poseerden naast elkaar en staken hun liefde niet onder stoelen of banken.

Twintig jaar verschil

Aan de camera’s van Enterntainment Tonight vertelde Aranofsky dat “Jennifer echt het leven is. Zij is de enige die geen zwart mag dragen omdat ze zoveel leven uitstraalt.” Waarop Lawrence schalks antwoordde “Ik denk dat hij over mijn personage bezig is, maar ik ga even doen alsof dat niet zo is.” De twintig jaar die tussen Lawrence (27) en Aranofsky (48) zit, is duidelijk geen probleem voor de twee. Over Mother gesproken, de relatie met de Oscargenomineerde regisseur, maakt van Lawrence ook meteen de stiefmoeder van Aranofskys elfjarige zoon Henry.

De twee tortelduifjes zouden intussen bijna een jaar samen zijn, maar de romance bloeide pas écht open toen de opnames van Mother al afgerond waren. “Ik had veel energie voor hem”, vertelde Lawrence aan Entertainment Tonight, “maar ik wist niet of hij veel energie voor mij voelde.” Dat is intussen wel duidelijk geworden, zelfs de bestbetaalde actrice van Hollywood kan niet meer wegsteken dat de liefde groot is.

Getty

Gesponsorde artikelen