Dit is het ‘reusachtige’ idee van IJsland om elektriciteitspalen minder saai te maken

Dit is het ‘reusachtige’ idee van IJsland om elektriciteitspalen minder saai te maken

Waar je ook gaat, elektriciteitspalen zien er overal bijna exact hetzelfde uit. Maar waarom eigenlijk? Dat vroegen de IJslandse architecten van Choi + Shine zich ook af. Ze stelden in 2008 al voor om elektriciteitspalen in de vorm van reuzen te bouwen. Hoewel ze er prijzen mee wonnen en iedereen wild is van het idee, lijken de constructies ten vroegste in 2017 in het IJslandse landschap te zullen verschijnen.

“Zoals de beelden van het Paaseiland zien we deze 45 meter hoge, moderne kariatiden (vrouwenbeelden uit de Egyptische en Griekse architectuur, nvdr) een stille autoriteit op zich nemen, als onderdeel van het landschap en toch in dienst van het volk, terwijl ze stilletjes elektriciteit overal vervoeren, dag en nacht, bij zon of bij sneeuw”, zo omschrijven de ontwikkelaars hun project dat ze ‘Land of Giants’ doopten.

Wat het nog mooier maakt is het feit dat de reuzen andere poses kunnen aannemen. Afhankelijk van hun positie in het landschap.

De palen bestaan nog niet, het zijn enkel schetsen van hoe het IJslandse landschap er zou uitzien als de reuzen straks hun plaats veroveren. Naar verluidt zou het project al drie keer bijna gerealiseerd zijn, maar nu zal het nog zeker tot 2017 duren voor het er komt.

(Bron: Choi + Shine)

Gesponsorde artikelen