Dit is hoe absurd veel geld de acteurs uit Star Wars: The Force Awakens verdienden

Dit is hoe absurd veel geld de acteurs uit Star Wars: The Force Awakens verdienden

Star Wars: The Force Awakens heeft afgelopen week alle kassarecords in de bioscoop verbroken en bij Disney stroomt het geld dan ook letterlijk binnen. De zevende Star Wars film kostte immens veel geld om te maken, maar dit is ondertussen al lang terug verdiend.

Het is nu ook gelekt wat er aan sommige acteurs werd betaald om mee te spelen in The Force Awakens. Dat je in Hollywood goed je boterham kan verdienen is al lang geen publiek geheim meer, maar deze cijfers zijn echt duizelingwekkend hoog.

Nieuwkomers Daisy Ridley en John Boyega die respectievelijk Rey en Finn spelen kregen het ‘laagste’ bedrag van de hoofdacteurs uit de film. Zij moeten het doen met zo’n 411.000 euro per persoon, dit ook nog aangevuld met een klein percentage van de totale omzet van de film. Naar Hollywood standaarden is dit niet uitzonderlijk hoog, maar dit bedrag zal exponentieel stijgen bij de volgende Star Wars film(s) door hun nieuwe bekendheid. Ridley en Boyega zijn nu alvast rijk en binnen enkele jaren ongetwijfeld schatrijk.

De regisseur J.J. Abrams werd natuurlijk ook vorstelijk betaald. De man verdiende zijn strepen al met bekende series zoals Alias, Lost, Fringe en de recente Star Trek films. Dankzij deze ervaring besloot Disney alvast om hem ook een degelijk loon te geven om een goede film te garanderen. Zo kreeg hij 4,5 miljoen euro op zijn rekening gestort en krijgt hij als extra bonus ook nog maar liefst 2% van de totale filmomzet. Star Wars: The Force Awakens heeft op slechts enkele dagen tijd al 473 miljoen euro binnen gehaald, dat is dus nu al een bonus van 9,5 miljoen euro voor J.J. Abrams.

Harrison Ford kijkt al lachend naar zijn bankrekening

Carrie Fisher die opnieuw Leia speelt moet het met iets minder doen dan Abrams en heeft voor deze film 1,4 miljoen euro gekregen. De absolute grootverdiener is Harrison Ford die opnieuw de rol vertolkt van de legendarische Han Solo. Meneer Ford is blijkbaar een steengoede onderhandelaar want het bedrag dat hij heeft gekregen, daar moet je toch even voor gaan zitten. Zo kreeg hij voor zijn rol in The Force Awakens 23 miljoen euro en dit zal binnenkort nog aangevuld worden met 0,5% van de totale filmomzet. Kers op de taart is een ongevallenvergoeding van 1,4 miljoen euro omdat hij zijn been heeft gebroken op de set.

Wij weten alvast hoe Harrison Ford nu reageert na het zien van zijn bankrekening.

Gesponsorde artikelen