Dit is hoe je een gesprek start op Tinder

Dit is hoe je een gesprek start op Tinder

Wat zet je in godsnaam in dat eerste berichtje op Tinder? Met deze tips start je een interessant gesprek en scoor je meteen een eerste date.

Proficiat, je hebt een match! Nu moet je nog een berichtje sturen naar die persoon en dat is al iets moeilijker. Geen probleem, wij helpen je graag op weg. Het onderwerp van je gesprek hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn hoor.

Een Tinder-profiel onthult alles

Zoek iets op zijn of haar profiel wat jullie gesprek op weg kan helpen: iets wat je interessant vindt, een gemeenschappelijke factor of iets grappig. Hij of zij zal het appreciëren dat je de moeite hebt genomen zijn of haar profiel te bekijken. Je bent hiermee al een stapje voor op de rest die een flauwe openingszin gebruiken. Ontdek hier tips voor een goede Tinder-bio.

De foto’s bekijken van je match is ook een goed idee. Je mag er gerust een opmerking over maken, maar zorg dat het positief overkomt. Fysieke complimentjes zijn een gevaarlijk terrein, dus hou het simpel. Zoiets van: ‘Ik heb je gezien dat je tennis speelt. Leuk, hoe lang doe je dit al?’ Scoren!

Pexels

‘Hey schatje, alles goed?’

Top, je bent vertrokken! Vragen stellen is belangrijk, omdat dit de enige manier is om iemand te leren kennen. Als jullie gesprek goed verloopt, bederf het dan alsjeblieft niet door hem of haar bijnamen te geven. Dus geen ‘schatje’, ‘hunk’, ‘chick’ of ‘babe’, want je match krijgt de indruk dat hij of zij ‘één van de velen’ is. En je geeft de indruk dat je uit bent op seks. Daar is niets mis mee, je zal het wel snel merken als jouw partner dezelfde intenties heeft.

Als je iets typt, kijk je tekst dan eerst na voor je het verstuurt. Eén van de grootste afknappers op Tinder is spelfouten in berichten. Als je match een bericht krijgt met zeker tien spellingfouten, kom je echt wel lui over hoor. En daarbij, in deze digitale wereld waarin autocorrectie standaard in je smartphone is geïnstalleerd, is het echt niet zo moeilijk om een foutloos bericht te versturen.

Istock

Stalker-alert

Heb je een berichtje gestuurd, maar krijg je geen antwoord? Dring niet aan door meerder berichten te sturen. Je weet nooit waarom de persoon niet antwoordt. Je match kan zijn of haar telefoon even uitgezet hebben voor een vergadering bijvoorbeeld. Het komt niet goed over als je plots zeven berichten tegelijk ontvangt. Geef iemand de tijd om te reageren, ook al moet je een paar dagen wachten. Als hij of zij helemaal de moeite niet neemt om te antwoorden, moet je je tijd niet langer verdoen.

Na een paar berichten uit te wisselen, mag je gerust overschakelen naar een beetje geflirt. Dit kan door complimentjes te geven, interesse te tonen in zijn of haar leven, hier en daar een post te liken of een comment te plaatsen. Maar overdrijf hier niet mee! Het is belangrijk dat er een beetje chemie ontstaat tussen jullie voor jullie elkaar ontmoeten voor een eerste date.

Nu ben je er helemaal klaar om een date te scoren! Check zeker onze tips om een geslaagde eerste date te scoren.

Istock

Gesponsorde artikelen