Dit is hoe je je huid tegen de eerste zon beschermt!

Dit is hoe je je huid tegen de eerste zon beschermt!

De zon staat eindelijk aan de hemel en die stralen op je vel, dat kan alleen maar deugd doen, toch? Maar hoe moet je je velletje ook beschermen tegen die UV-stralen die de zon ook meebrengt? Om gerust op een terrasje te kunnen zitten: hier is wat je moet doen. 

Hoe zorg je ervoor dat de eerste zonnestralen tegen het einde van de zomer niet zorgen voor een eerste bezoek aan de dermatoloog? Door je vel van in het begin goed te beschermen tegen UV-licht natuurlijk, en ja, ook de lentezon kan heftig genoeg zijn om een vrij hoge SPF-factor te verantwoorden.

Welke factor in de lente?

Wie sowieso elke dag religieus dagcrème smeert, weet natuurlijk dat je ook tijdens de winter eigenlijk wel een dagcrème kan gebruiken waar ook een beetje zonnecrème inzit. Zelfs de meeste basic dagcrèmes hebben tegenwoordig een SPF-factor 15. Maar zodra de zon komt piepen in de lente, mag dat eigenlijk wat hoger zijn.

Dermatologen raden aan om vanaf dat de zon echt naar buiten komt, een zonnecrème met factor twintig of dertig te smeren. Heel bruin zal je er niet van worden, maar je huid kan zo wel weer wennen aan de zon, zonder dat je meteen verbrandt.

Het is dus ook belangrijk dat je niet meteen voor een marathonsessie in de tuin gaat, maar opbouwt: een uurtje in de zon en dan onder de parasol, zal al veel schelen. Leg trouwens je zonnecrème ook maar onder die parasol, want anders is de houdbaarheidsdatum niet meer betrouwbaar!

Zonnebril

Niet te zuinig zijn met je zonnecrème is ook de boodschap: je hebt al snel een handvol nodig om je hele lichaam in te smeren. Voor je gezicht is een dosis ter grootte van een eurostuk voldoende, maar vergeet ook je hals en oren niet. En nee, niet alle merken doen het even goed.

Last but not least: een zonnebril is niet alleen een fashion-item: die beschermt de tere huid rond je ogen ook tegen de heftigste UV-stralen. Goedkopere zonnebrillen hebben dat niet, da’s dus iets waar je best op let als je op zoek gaat naar je exemplaar voor deze zomer. Je dertig jaar oudere zelf zal je bedanken.

Zonnecrème kopen? Dat kan hier!

Gesponsorde artikelen