Dit is hoeveel Messi met zijn nieuwe contract bij Barcelona zal verdienen

Dit is hoeveel Messi met zijn nieuwe contract bij Barcelona zal verdienen

Lionel Messi zette vorige maand een krabbel onder zijn nieuwe contract bij FC Barcelona. Daarmee kwam er een einde aan een lange soap rond een eventueel vertrek van de (voor sommigen) beste voetballer ter wereld. En dat nieuwe contract heeft Messi ook geen windeieren gelegd. De Argentijn zal er de komende jaren, en val niet van je stoel, zo’n 70 miljoen euro per jaar gaan verdienen. 

Lionel Messi blijft dan toch nog een aantal jaar in Barcelona. Na maanden van speculeren en geruchten zette de Argentijn afgelopen maand zijn handtekening onder een nieuw, en verbeterd, contract. Dat zal hem alvast tot 2021 in Spanje houden. Althans, tenzij een ploeg de afkoopclausule op tafel legt die in dat nieuwe contract is opgenomen. Al achten we die kans klein, want die afkoopclausule werd verhoogd tot 700 miljoen euro. Moeten we jullie nog vertellen dat er groot geld omgaat in het voetbal?

De oliesjeiks achter PSG legden afgelopen zomer nog zo’n slordige 220 miljoen euro op tafel bij Barcelona om de Braziliaanse ster Neymar naar Parijs te lokken. Maar clubs zullen nu dus meer dan drie keer zoveel moeten neertellen om de Argentijn uit Barcelona te krijgen.

Cadeautje

Maar niet alleen de afkoopclausule ging de hoogte in. De (voor sommigen) beste voetballer ter wereld mag natuurlijk wel wat verdienen en dus kreeg ook zijn loon een opwaardering. Volgens verschillende bronnen zou ‘de vlo’ 50 miljoen euro per jaar mogen binnenrijven de komende jaren. Daar zou na belastingen, waar Messi wel al eens problemen mee heeft, nog zo’n 35 miljoen van overblijven.

Die 50 miljoen is natuurlijk nog zonder premies, of wat dacht je. Naast premies per gespeelde wedstrijd of goal, krijgt Messi ook nog een duizelingwekkend hoge ‘tekenpremie’. Die premie wordt gezien als een soort van ‘loyaliteitsbonus’, een cadeautje om Messi te bedanken voor zijn verlengd verblijf in de Catalaanse hoofdstad. Reken daar nog wat portretrechten bij en dan weet je dat Messi het financieel niet al te moeilijk zal krijgen.

70 miljoen per jaar

Messi krijgt per jaar dus al zeker zo’n slordige 70 miljoen euro op zijn rekening gestort. Per maand verdient de Argentijn dus 5,83 miljoen euro, dat is 1,35 miljoen euro per week en 192.000 euro per dag! Wie zich niet nog wat slechter wil voelen, kan maar beter niet kijken naar hoeveel Messi per uur verdient: dat is namelijk meer dan 8.000 euro. De Argentijn verdient dus op een kwartiertje 2.000 euro, ongeveer het gemiddelde netto-maandloon in België.

Als Messi het minutenwijzertje op zijn (ongetwijfeld dure) horloge ziet verspringen, heeft hij alweer 133 euro verdient. Per tik van de secondewijzer is ie 2,2 euro rijker. Mocht hij een briefje van 5 euro uit zijn zak laten vallen, zou je kunnen zeggen dat het de moeite niet is om op te rapen. Want tijdens die seconden dat het duurt om het biljetje op te rapen, heeft hij alweer meer verdient dan het briefje waard is …

Gesponsorde artikelen