Dit is ‘m dan: de nieuwe mascotte van de Rode Duivels!

Dit is ‘m dan: de nieuwe mascotte van de Rode Duivels!

De Rode Duivels hebben een nieuwe mascotte! Deze werd gekozen door middel van een grootschalige wedstrijd. Arnaud Hermant ging uiteindelijk met een overgrote meerderheid van de stemmen met de overwinning aan de haak. 

Vanavond is de nieuwe mascotte voor de Rode Duivels bekendgemaakt. De mascotte werd verkozen door middel van een grootschalige wedstrijd georganiseerd door ING en de voetbalbond KBVB.

Fans konden tot 24 september zelf hun ontwerp insturen, uit de ongeveer 3.000 inzendingen werden dan drie finalisten gekozen. Op deze finalisten kon de afgelopen weken gestemd worden. Niet minder dan 20.193 mensen brachten hun stem uit en van die stemmen ging 48 procent naar het ontwerp van Arnaud Hermant. Zijn ontwerp zal nu door een professionele firma verder verfijnd worden en nadien ook in een pak omgezet worden.

De winnaar is uiteraard apetrots. “Als grote Rode Duivels supporter is het voor mij een echte eer dat mijn ontwerp voor de officiële mascotte van de Rode Duivels werd weerhouden. Ik hoop van ganser harte dat deze mascotte de ploeg geluk zal brengen en ik kijk al uit naar de maand maart om de definitieve en fysieke mascotte te kunnen ontdekken”, laat hij weten aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KVBV).

Een naam heeft onze nieuwe mascotte nog niet en daar is een goede reden voor. Binnenkort zullen de Rode Duivels, de staf én de supporters mee mogen beslissen over de naam en bepaalde eigenschappen van de mascotte.

Maar wat wel zeker is, is dat we deze duivel de komende maanden wel vaker zullen zien opduiken tijdens (de voorbereidingen van) het WK voetbal in Rusland komende zomer.

Gesponsorde artikelen