Dit is Microsofts antwoord op Siri

Dit is Microsofts antwoord op Siri

Microsoft werkt voor het mobiele besturingssysteem Windows Phone al een hele tijd aan Cortana, een persoonlijke assistent die een mix moet worden van Apples Siri en Google Now. Op YouTube is nu een filmpje opgedoken waarin Cortana haar opwachting maakt.

Windows Phone 8.1 wordt in april verwacht, en moet heel wat verbeteringen en nieuwigheden voor het mobiele besturingssysteem van Microsoft bevatten. Een daarvan is Cortana, de digitale assistent die je leven makkelijker moet maken. Enerzijds zal Cortana naar stemcommando’s luisteren, maar je kan opdrachten ook intypen. Zo kan je makkelijk informatie opzoeken op het web – Cortana vervangt de Bing-zoekknop -, maar je kan er bijvoorbeeld ook de wekker mee instellen.
Microsoft heeft de persoonlijke assistent trouwens vernoemd naar een personage uit de Halo-gamefranchise. Daar is ze de virtuele assistent van Master Chief. Het is haar taak om belangrijke informatie aan het hoofdpersonage door te geven, en dus leek het Microsoft wel de moeite om haar naar smartphones te brengen.

Gesponsorde artikelen