Dit is waarom er deze week zo veel mensen jarig zijn

Dit is waarom er deze week zo veel mensen jarig zijn

De laatste week van september zijn er meer mensen jarig dan in eender welke andere week van het jaar. Je bent misschien al naar een verjaardagsfeestje moeten gaan deze week of er staat er de komende dagen nog eentje gepland. Maar waarom zijn er nu zo veel mensen jarig? Wel, daar is een logische verklaring voor. 

Er zijn 366 dagen waarop je jarig kan zijn. Welke dag de minst populaire is, spreekt natuurlijk voor zich. De minst populaire verjaardag van het jaar is met een dijk voorsprong 29 februari, de dag die maar één keer op de vier jaar plaatsvindt. Maar de populairste verjaardag, die valt in deze week. En dit is waarom.

Kerstvakantie

Een Nederlands onderzoek ging na wanneer er de meeste mensen jarig waren, en dat bleek deze week te te zijn. Om te weten waarom deze week nu juist zo populair is, moeten we negen maanden terugtellen. Reken het gerust zelf uit, maar het is de laatste week van december.

En die laatste week van december is uiteraard de week van Kerstmis en nieuwjaar. Tijdens de kerstvakantie worden namelijk de meeste kinderen verwekt. Want zeg nu zelf, tijdens deze donkere, maar gezellige dagen kruip je al eens makkelijk wat dichter tegen je partner aan.

Gesponsorde artikelen