Dit is waarom je nu meteen je Chrome moet updaten

Dit is waarom je nu meteen je Chrome moet updaten

Google vraagt aan al zijn gebruikers om zo snel mogelijk een update van hun browser te doen. In Chrome zit namelijk een bug die er in de verkeerde handen voor kan zorgen dat er malware wordt geïnstalleerd. Update dus nu je browser als je Chrome op je laptop hebt staan. 

Vorige week meldde Google Chrome al dat er een actieve bug aan de gang was. Er kwam snel een update, die het probleem automatisch oploste, maar Google roept nu wel op om te dubbelchecken dat je de update ook geïnstalleerd hebt.

Welke versie van Chrome is veilig?

De nieuwste versie van Google Chrome is 72.0.03626.121, maar het eenvoudigste is om even te kijken of Google Chrome je een update laat doen.

Wat doet de bug precies? Er zijn een aantal bronnen die erop wijzen dat de bug ervoor kan zorgen dat hackers je computer kunnen gebruiken om er malware op te installeren. Verder wil Chrome weinig kwijt om geen verdere verzwakkingen bloot te leggen. Maar dat het ernstig is, mag wel duidelijk zijn uit de tweet van Justin Shuh.

Shuh is het hoofd security van Chrome en hij waarschuwde op Twitter voor de bug. “Serieus, update je Chrome. Ongeveer onmiddellijk.” En wie zijn wij om het hoofd van de security niet te geloven?

Hoe update je je Chrome-browser?

Hoe doe je dat? Nu kan Google beslissen om dringende updates zelf te installeren zodra je je browser afsluit. Als je zo iemand bent die altijd minstens tien tabs heeft openstaan en dus z’n browser nog niet heeft afgesloten, kan je ook de volgende stappen ondernemen.

Om in de Chrome-instellingen te raken, klik je op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van je browser. ga dan door naar Help. In een menu kan je dan verder naar Over Google. Daar kan je lezen welke versie van Chrome je momenteel draait. Als er een update is, zal Chrome die dan installeren. Je moet je browser waarschijnlijk afsluiten. Staat er een blauw vinkje? Dan kan je gewoon afsluiten: alles is in orde. Draai misschien wel nog een extra controle op je virusscanner, zodat je zeker weet dat er geen malware op je computer is geraakt voor de bug gefixt werd.

Gesponsorde artikelen