Dit is wanneer we eindelijk meer gaan weten over ‘Star Wars: Episode IX’

Dit is wanneer we eindelijk meer gaan weten over ‘Star Wars: Episode IX’

‘Star Wars: Episode IX’ is het bestbewaarde geheim sinds het laatste Harry Potter-boek en de finale van ‘Game of Thrones’, maar binnenkort wordt er een tipje van de sluier opgelicht. Tenminste, we denken dat we weten wanneer er een trailer aankomt.

Over Star Wars heeft altijd een sluier van mysterie gehangen en ook voor Episode IX is daar geen verandering in gekomen. Da’s deels een marketingstrategie die al dateert van de eerste films, anderzijds heeft die bij bijvoorbeeld de Avengers-franchise al bewezen vruchten af te werpen. Nu ziet het er echter naar uit dat we toch een lading promotie zullen krijgen, beginnend in april.

We hebben wel al een eerste beeld: check het hier.

Panel op 12 april

Waarom dan? Wel, op vrijdag 12 april is J.J. Abrams aanwezig op A Star Wars Celebration in Chicago, een conventie voor fans van … nuja, Star Wars. Daar is een panel gaande waar hij present voor tekent. Ook de komst van Oscar Isaac is al bevestigd, en verder weten we dat er nog castleden aanwezig zullen zijn, maar wie dat wordt, is nog niet helemaal helder.

Dat doet vermoeden dat, aangezien ze daar duidelijk over de film zullen praten, we op 12 april een trailer te zien zullen krijgen voor Star Wars: Episode IX. Of we dan ook een titel te horen krijgen, lijkt ook een mogelijkheid, al weten we nooit met Star Wars. Mogelijk gaat het gewoon om een poster met wat key art, zonder verdere cruciale informatie.

Waarom Disney minder Star Wars-films gaat maken.

Promo Star Wars: Episode IX

Toch leren eerdere films ons dat conventies plaatsen zijn waar we info krijgen over Star Wars-films. De kans is niet onbestaande dat we vanaf 12 april quasi-gebombardeerd worden met promomateriaal voor Episode X. Zelfs zonder details weten we: we gaan opnieuw onderweg naar a galaxy far, far away. Da’s alvast geruststellend.

Kijk hier nog eens naar deze topscène uit Star Wars: The Last Jedi.

Gesponsorde artikelen